NOS NieuwsAangepast

Rick speelde gewoon door na doodschop: 'Ik wilde die winnende nog maken'

  • Guus Dietvorst

    redacteur Online

  • Guus Dietvorst

    redacteur Online

De aanval is voorbij, de bal al een paar seconden weg en dan krijgt de 20-jarige aanvaller Rick Wils een doodschop. De dader, een verdediger van het Rijswijkse Te Werve, doet alsof zijn neus bloedt.

"Ik loop net weer een beetje terug na de mislukte aanval", vertelt de spits van Sportlust '46 uit Woerden over het incident van afgelopen zaterdag. "En dan krijg ik opeens zomaar een schop van achteren."

Sportlust '46 filmt alle eigen wedstrijden. Op de beelden zag Wils pas hoe ernstig het eigenlijk was. "Ik ben ook gewoon weer doorgegaan met spelen na een korte verzorging langs de kant. Het stond namelijk 1-1 met nog een half uur te spelen, ik wilde die winnende nog maken."

Bekijk hier de beelden van de overtreding:

Speler Te Werve deelt doodschop uit aan speler Sportlust '46

Ook zijn coach, Wim van 't Westeinde, zag pas na de wedstrijd wat er nou precies was gebeurd. "Ik dacht: dit kan niet waar zijn. Je ziet weleens een opstootje in het amateurvoetbal, maar dit komt zomaar uit het niets. Ik was met stomheid geslagen."

Volgens de coach werd er fanatiek gespeeld, maar was er geen aanleiding voor een dergelijke zware overtreding. Dat gevoel had Wils ook tijdens de wedstrijd. "Ik had geen ruzie met die verdediger. Er waren wel een paar kleine dingetjes gebeurd, maar dat hoort erbij als je allebei fanatiek bent."

Wraak nemen is wel door mijn hoofd geschoten, maar ik wil niet worden geschorst.

Rick Wils

Het incident bleef zonder gevolgen, omdat de scheidsrechter er met zijn rug naartoe stond. Ook Wils nam geen wraak. Coach Van 't Westeinde: "Rick is een hele rustige jongen, een soort grote vriendelijk reus, die doet dat niet."

"Nou, het is wel door mijn hoofd geschoten, zeg ik eerlijk. Maar ik wil niet worden geschorst", vertelt de aanvaller. "We zitten nog in de beker, we spelen nog nacompetitie. Ik wil die wedstrijden spelen."

Bewijsmateriaal

Of degene die de doodschop heeft uitgedeeld ook nog wedstrijden speelt dit seizoen, is nog maar de vraag. Zijn club Te Werve heeft hem voorlopig geschorst en de KNVB onderzoekt het incident. "De beelden kunnen daarbij als bewijsmateriaal dienen", laat de voetbalbond weten.

Wils zou ook aangifte kunnen doen van mishandeling, maar hij twijfelt daar nog over. "Ik zie geen meerwaarde om hem ook nog op een ander vlak te straffen, maar tegelijkertijd wil ik ook dat hij dit nooit bij iemand anders doet."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl