NOS NieuwsAangepast

Podcast Oog: Anita's overgang, spreekbuis Lavrov en Jodenredder Boy Edgar

Sergej Lavrov is al 14 jaar minister van Buitenlandse Zaken in Rusland, maar behoort desondanks niet tot de kring van intimi van president Poetin. Ruslandkenner Laura Starink en oud-minister Uri Rosenthal, die Lavrov vaak heeft ontmoet, praten in de podcast met de beste gesprekken uit Het Oog over deze 'spreekbuis van het Kremlin'.

De Russische ex-spion Skripal en zijn dochter werden vorige maand met zenuwgas vergiftigd, maar zijn inmiddels weer aan de betere hand. Hoe hebben artsen dat voor elkaar gekregen? Internist-toxicoloog Irma de Vries legt het uit. Daarnaast hoor je waarom jazzdirigent Boy Edgar postuum de Yad Vashem-prijs (de onderscheiding voor niet-Joden die in de Tweede Wereldoorlog hun leven waagden voor Joden) krijgt en Anita Witzier die meer begrip voor de overgang wil.

Onze podcasts

De Dag: Geen tijd om live naar de radio te luisteren? Dan heeft NPO Radio 1 De Dag voor je, een nieuwspodcast met verdiepende verhalen bij het gesprek van de dag. Elke werkdag te vinden op iTunes, Stitcher, Soundcloud en nporadio1.nl/podcast.

De NOS op 3 Tech Podcast: Wekelijks praten Casper Meijer en zijn gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media. Elke donderdag om 16.30 uur te vinden op iTunes, in de 3FM-app onder Podcasts en Soundcloud.

Het Langs de Lijn Sportforum: Elke maandag schuiven journalisten, coaches, bestuurders en andere prominenten uit de sport aan om de sportgebeurtenissen van de afgelopen week te bespreken, Te vinden op iTunes en RSS.

Het beste uit het Oog: Iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week, gebundeld in een podcast. Op iTunes, Soundcloud, RSS of nporadio1.nl/podcasts.

Met het Oog op Morgen: Elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview. Elke dag te vinden op iTunes en nporadio1.nl/podcasts.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl