NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 9/4: Peter R. de Vries getuigt en Syrische rebellen verlaten Douma

Goedemorgen! Vandaag getuigt misdaadverslaggever Peter R. de Vries in de zaak tegen Holleeder en wordt de uitspraak in een zaak tegen vier minderjarige jongens bekend. Zij worden verdacht van het mishandelen van twee homo's, vorig jaar in Arnhem.

In het westen is er vandaag veel bewolking met kans op een bui. In het oosten meer zon. Het wordt 18 tot 22 graden. Vanavond in het zuiden ook kans op een bui, en morgen regent het in het hele land.

Ga je op pad? Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In de zaak tegen Willem Holleeder getuigt misdaadverslaggever Peter R de Vries.
  • De rechter doet uitspraak in de zaak tegen vier minderjarige jongens. Zij worden verdacht van het mishandelen van twee homo's in Arnhem, een jaar geleden.
  • Vanavond zijn koning Willem-Alexander, koningin Máxima, prinses Beatrix en prins Constantijn in Groningen voor het Koningsdagconcert in De Oosterpoort. Het wordt op 27 april op televisie uitgezonden.

Wat heb je gemist?

Syrische rebellen zijn begonnen de stad Douma te verlaten, de laatste stad in de regio Oost-Ghouta bij Damascus die ze nog in handen hadden. Tientallen strijders en hun familieleden zijn met bussen vertrokken naar Jarablus in Noord-Syrië, bij de grens met Turkije. De rebellen bereikten gisteren een akkoord met Rusland, dat toeziet op hun terugtrekking.

Bij de stad Homs is een luchtmachtbasis bestookt met raketten. Volgens de Syrische staatstelevisie zouden er meerdere doden en gewonden zijn. Wie achter de aanval zit, is niet duidelijk. Volgens Syrische media zijn de Verenigde Staten verantwoordelijk, maar het Amerikaanse ministerie van Defensie ontkent dat.

Na jaren strijd is de verwoesting enorm in Douma

Ander nieuws uit de nacht

Kiki Bertens

En dan nog even dit:

Geen goed weekend voor Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Bahrein. Hij kwam al in de tweede ronde in aanraking met de bolide van Lewis Hamilton. Kort na de race zag Hamilton de beelden terug van de botsing. De woorden die hem daarbij ontglipten waren bepaald niet complimenteus voor Verstappen. "Such a dickhead", sprak Hamilton kijkend naar het beeldscherm. Vrij vertaald: "Wat een eikel."

Toen de adrenaline een half uurtje later wat was weggezakt, koos de Brit wat beschaafdere woorden, maar de strekking bleef hetzelfde. "Het was een domme en onnodige manoeuvre van Max", herhaalde Hamilton nog maar eens.

Volgens Verstappen was Hamilton de boosdoener. De Nederlander was namelijk van mening dat Hamilton hem ruimte had moeten geven.

Max Verstappen en Lewis Hamilton toucheren elkaar

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl