Bertens pakt in Charleston grootste titel uit haar loopbaan Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Kiki Bertens heeft op het gravel van Charleston de vijfde toernooizege uit haar loopbaan geboekt. De als twaalfde geplaatste Wateringse was in de finale met 6-2 en 6-1 Julia Görges de baas. "Wow, hier ben ik zo blij mee", liet ze na afloop weten.

Beide speelsters hadden op zondag al hun halve finale gespeeld. De als vijfde geplaatste Görges als laatste, maar zij stond slechts een uur op de baan. Bertens had drie uur nodig om ten koste van Madison Keys de eindstrijd te bereiken.

Buit is binnen

De Duitse bleek van het volle programma het meeste last te hebben: de nummer 13 van de wereld raakte vrijwel geen bal goed. Het enige wat Bertens hoefde te doen, was rustig blijven en de bal in het spel houden. Dat lukte haar prima en na bijna een uur was de buit binnen.

Bertens, die als nummer 27 van de wereld aan het toernooi in Charleston begon, boekte eerder toernooizeges in Fez, Nürnberg (twee keer) en Gstaad, maar die in Charleston staat hoger aangeschreven en levert haar ook meer punten op. Door de zege stijgt ze naar de 21ste plaats op de wereldranglijst.

Geen Sluiter, maar Tamaëla

Coach Raemon Sluiter was er deze week vanwege privéomstandigheden niet bij in Charleston, net als vorige week in Miami. Zijn taken werden tijdelijk overgenomen door Elise Tamaëla, de Nederlandse coach van Aleksandra Krunic.

Op Twitter was Sluiter er snel bij om zijn pupil te feliciteren.

STER reclame