Bas Dost wint met Sporting Portugal

Dost trefzeker na bewogen week Sporting Portugal

Bas Dost heeft weer een goal toegevoegd aan zijn totaal in de Portugese competitie. De Oranje-international was verantwoordelijk voor de 1-0 tegen Paços de Ferreira. Bryan Ruiz bepaalde de eindstand op 2-0.

Dost brak na twintig de minuten de ban met een kopbal en maakte zo zijn 24ste competitietreffer van het seizoen. Na rust bleek Ruiz trefzeker, waardoor de achterstand op koploper Benfica zes punten blijft.

Instelling

Sporting Portugal sloot zo een bewogen week af. Na de 2-0 nederlaag in de Europa League tegen Atlético Madrid liet voorzitter Bruno de Carvalho weten het gehele team te schorsen wegens een slechte instelling.

Op die woorden kwam hij later terug, na hevige kritiek van fans en spelers. Op de tribunes werd zondagavond het vertrek van De Carvalho geëist door middel van een fluitconcert en het tonen van witte zakdoekjes.