Max Verstappen en Lewis Hamilton toucheren elkaar
NOS Sport

Verstappen: we hadden hier veel punten kunnen scoren

De Grand Prix van Bahrein duurde voor Max Verstappen slechts vijf rondes. De Nederlander, gestart vanaf plek vijftien, liep in de tweede ronde een lekke band op bij een inhaalactie op Lewis Hamilton en die malheur werd hem uiteindelijk fataal.

Verstappen haalde nog wel de pits, kwam ook weer de baan op, maar moest uiteindelijk constateren dat zijn auto te veel schade had opgelopen. "Het is gewoon jammer. We hadden hier heel veel punten kunnen scoren, want ik denk dat de auto heel goed was", reageert Verstappen op zijn website.

Differentieel

Problemen aan het differentieel noopten Verstappen zijn bolide langs de baan te parkeren. Ploeggenoot Daniel Ricciardo viel ook snel uit, vanwege een mankement in de elektronica.

Verstappen over zijn inhaalactie op Hamilton: "Lewis wilde buitenom gaan en je geeft dan wat extra gas om ervoor te komen. Er was plaats genoeg aan de linkerkant, maar die wilde hij niet geven. Hij reed toen tegen mijn wiel aan."

De Red Bull-coureur hoopte met een nieuw setje banden aan een inhaalrace te beginnen, maar kwam bedrogen uit.

Auto slipt

"Door de zijwaartse tik sprong de auto omhoog en brak het differentieel af. Ik gaf al meteen aan dat er wat aan de hand was, want de auto slipte erg", meldt Verstappen op zijn website.

"Na mijn pitstop voelde het ook al niet goed aan en ik moest de auto stoppen. Toen ik uitstapte, zag ik dat er een groot gat in de vloer zat. Ook al hadden we geen probleem met het differentieel gehad, zou het nog steeds erg moeilijk zijn geweest."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl