Lewis Hamilton
NOS SportAangepast

Hamilton na botsing met Verstappen: wat een eikel

Kort na de race zag Lewis Hamilton de beelden terug van zijn botsing met Max Verstappen. De woorden die hem daarbij ontglipten waren bepaald niet complimenteus voor de Nederlander. "Such a dickhead", sprak Hamilton kijkend naar het beeldscherm. Vrij vertaald: "Wat een eikel."

Toen de adrenaline een half uurtje later wat was weggezakt, koos de Brit wat beschaafdere woorden, maar de strekking bleef hetzelfde. "Het was een domme en onnodige manoeuvre van Max", herhaalde Hamilton nog maar eens.

Samenvatting Grand Prix van Bahrein

Hamilton en Verstappen kwamen al in de tweede ronde van de Grand Prix van Bahrein met elkaar in aanraking. Volgens Hamilton de schuld van Verstappen, volgens Verstappen was Hamilton de boosdoener. De Nederlander was namelijk van mening dat Hamilton hem ruimte had moeten geven.

Daar was Hamilton het niet mee eens. "Ik zal de beelden nog eens terugkijken, maar het was erg onhandig wat hij daar deed", oordeelde de Britse regerend wereldkampioen. "Het zou goed zijn als coureurs wat respect voor elkaar hebben op de baan."

Max Verstappen en Lewis Hamilton toucheren elkaar

Waar Verstappen zijn race door het incident al vroeg moest beëindigen, kon Hamilton zijn weg probleemloos vervolgen.

Hij finishte, nadat hij vanaf de negende plaats was gestart, zelfs als derde. "Het kan me dus eigenlijk niet zoveel meer schelen. Ik ben derde en hij heeft nul punten", zei Hamilton.

"Als Max even nadenkt en naar het resultaat van de race kijkt, zal hij begrijpen dat het niet zo'n handige actie was. Hij heeft zichzelf uit de race gekegeld. Bovendien maakt hij de laatste tijd nogal veel fouten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl