Tom Beugelsdijk en Bjørn Johnsen vieren de 2-1 voorsprong tegen FC Utrecht

Remise FC Utrecht en ADO na knotsgekke slotfase

Voor het vierde seizoen op rij heeft FC Utrecht thuis gelijkgespeeld tegen ADO Den Haag. In de afgelopen drie seizoenen werd het 0-0, 2-2 en 1-1. Deze keer eindigde het duel in De Galgenwaard in 3-3.

Na een levendig begin met kansen voor Sander van de Streek, Mateusz Klich, Zakarya Labyad, Sheraldo Becker en Abdenasser El Khayati, kabbelde de wedstrijd lang op een matig niveau voort.

Uitblinker Groothuizen

Utrecht zorgde pas aan het eind van de eerste helft weer voor vertier. De debuterende doelman Indy Groothuizen - hij verving de geblesseerde Robert Zwinkels - onderscheidde zich met een geweldige redding op een inzet van Klich, maar was even later kansloos op een geplaatst schot van Van de Streek. Het was al de negende treffer voor de middenvelder.

FC Utrecht viert de openingstreffer van Sander van de Streek

Tien minuten na rust zorgde Bjørn Johnsen op fraaie wijze voor de gelijkmaker. De Noorse spits kapte Ramon Leeuwin handig uit en krulde de bal in de verre hoek voor zijn dertiende treffer van het seizoen.

Utrecht was vervolgens dicht bij de 2-1 toen Klich via Groothuizen de paal raakte en Labyad de rebound vervolgens snoeihard op de lat schoot.

Bjørn Johnsen zet ADO Den Haag op 1-1 tegen FC Utrecht
    Tom Beugelsdijk maakte de 2-1 voor ADO

Maar het was ADO dat kort daarna op voorsprong kwam door de van een schorsing teruggekeerde Tom Beugelsdijk, die een hoekschop van El Khayati hard binnenkopte.

Utrecht had niet veel tijd nodig voor het antwoord. Dit keer was het Gyrano Kerk, die een voorzet van invaller Giovanni Troupée prachtig in de kruising kopte.

In blessuretijd zorgt Elson Hooi voor de 2-3
    Het laatste woord in de knotsgekke slotfase was van Zakaria Labyad

Knotsgekke slotminuten

Lang leek het bij 2-2 te blijven, maar daar dacht Elson Hooi anders over. De vleugelaanvaller, die in de eerste helft de geblesseerde Becker was komen aflossen, ontsnapte in de 91ste minuut aan de Utrechtse defensie en knalde via de lat raak.

Diep in blessuretijd kwam Utrecht nog een keer terug. Eerst werd een treffer van Cyriel Dessers nog afgekeurd - de invaller maakte een overtreding - maar in de derde minuut van de toegevoegde tijd zorgde Labyad met een schitterend ingeschoten vrije trap toch voor de remise: 3-3.

Muzikale doelman

Voor doelman Groothuizen, opgeleid bij Ajax en vaste waarde in de jeugdelftallen van Oranje, zorgde de 3-3 toch voor een nare bijsmaak aan een overtuigend debuut.

Toch zit er muziek in de zoon van Vulcano-zanger Jos Groothuizen en een volle neef van zangeres Angela Groothuizen, zo bleek vandaag op en buiten het veld.

Zingende Groothuizen baalt van slotseconde: goed debuut, nare bijsmaak

Leeg uitvak

De wedstrijd werd overigens gespeeld zonder supporters uit Den Haag. Burgemeester Jan van Zanen besloot om Haagse supporters de toegang te ontzeggen, nadat supporters van FC Utrecht, ADO Den Haag en Feyenoord zaterdagnacht in Utrecht en bij een wegrestaurant aan de A12 met elkaar op de vuist waren gegaan.

De aanhang van ADO had de wedstrijd juist uitgekozen om teddyberen uit te delen, zoals ze eerder al eens deden in De Kuip.