1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS SportAangepast

Diep teleurgestelde Choukoud: ga geen marathons meer lopen

Teleurgestelde Choukoud: misschien was dit mijn laatste marathon

Khalid Choukoud weet niet of hij ooit nog een marathon zal lopen. De Nederlandse atleet was zeer teleurgesteld, nadat hij zondag door een valpartij de marathon van Rotterdam niet had kunnen uitlopen.

"Tijdens de race dacht ik al: 'Khalid, kap er gewoon mee'. Ik ga denk ik geen marathons meer lopen. Deze klap is te groot. Vorig jaar was al een klap en nu deze valpartij...", uitte een tegen zijn tranen vechtende Choukoud zijn teleurstelling.

Val bij de start

Choukoud raakte bij de start al direct betrokken bij een flinke valpartij, waarbij diverse lopers betrokken waren, en blesseerde zijn bovenarm. Daardoor kon hij niet goed meer bewegen tijdens het lopen.

De atleet moest vorig jaar in Rotterdam ook al de strijd vroegtijdig staken vanwege een blaar onder zijn voet. Dit jaar wilde hij onder de 2.10 lopen.

Moeite doen

"Iedereen viel over mij heen en ik viel op de grond. Toen moest ik veel moeite doen om bij de kopgroep te komen, dat heeft heel veel energie gekost", zei Choukoud over zijn desastreuze begin. "Daarna was het eigenlijk al klaar."

"Ik voelde me (vooraf, red.) zo sterk en goed. Ik dacht echt, dit wordt mijn marathon. Maar onderweg zag ik dat een eindtijd van 2.13 of 2.14 er niet meer inzat, dan kan je beter stoppen."

  • Choukoud: valpartij bij de start kostte mij de race
  • Emotionele Choukoud moet in slotfase strijd staken in Rotterdam
  • Rommelige start marathon van Rotterdam door valpartij

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl