NOS SportAangepast

Mapfre finisht als laatste in zevende etappe Ocean Race

In de zevende etappe van de Volvo Ocean Race is ook de laatste boot gefinisht in het Braziliaanse Itajaí. Het Spaanse Mapfre liep zondagmorgen als vijfde binnen. De boot kende onderweg problemen met de mast en moest noodgedwongen een stop inlassen om reparaties uit te voeren.

Mapfre is nu niet langer de leider in het klassement. Het team, dat de tweede en derde etappe won, staat een punt achter Dongfeng dat eerder deze week als tweede finishte en zodoende de koppositie overnam.

Het Nederlandse Team Brunel van schipper Bouwe Bekking won dinsdag de etappe en steeg daardoor van de zesde naar de derde plek in het klassement.

Gedenkwaardige etappe

De zevende etappe van de Volvo Ocean Race was de zwaarste, over een afstand van 7.600 zeemijl waarin ook Kaap Hoorn werd gerond. Team Scallywag/Sun Hung Kai moest de etappe staken nadat bemanningslid John Fisher overboord was geslagen en niet meer kon worden gered. Ook Team Vestas 11th Hour Racing kon niet verder nadat een mast was afgebroken.

Beide boten worden nu naar Itajaí gebracht om op 22 april de race weer te kunnen hervatten. De achtste etappe gaat naar het Amerikaanse Newport. De Volvo Ocean Race eindigt over drie maanden, met de finish in Den Haag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl