NOS SportAangepast

VS naar halve finales Davis Cup, Nadal moet aan de bak

De tennissers van de VS hebben in de strijd om de Davis Cup de halve finales bereikt. Jack Sock en Ryan Harrison bezorgden in Nashville de Amerikanen het winnende derde punt tegen België door een zege op Sander Gillé en Joran Vliegen: 5-7, 7-6 (1), 7-6 (3), 6-4.

Amerikanen ten koste van België naar halve finales Davis Cup

Het Belgische koppel acteert doorgaans op challenger-niveau en won één titel. Het duo verkocht zijn huid duur tegen de Amerikanen, die pas in de slotgame van de partij hun eerste break wisten te plaatsen.

John Isner en Sam Querrey hadden de VS vrijdag al op een 2-0 voorsprong gezet met een zege op respectievelijk Joris de Loore en Ruben Bemelmans. De Belgische topspeler David Goffin ontbrak wegens een oogblessure.

Nadal tegen Zverev

Spanje moet zondag tegen Duitsland een 2-1 achterstand ongedaan zien te maken. De Spanjaarden kunnen een beroep doen op Rafael Nadal, die vrijdag na drie maanden zijn rentree maakte na een knieblessure. Nadal speelt vandaag het op papier mooie duel met Alexander Zverev.

Titelhouder Frankrijk leidt met 2-1 tegen Italië en ook Kroatië heeft tegen Kazachstan nog een zege nodig voor een plaats bij de laatste vier.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl