Sparta viert de 1-0

Sparta trekt aan langste eind tegen VVV

In een aantrekkelijk duel heeft Sparta een belangrijke overwinning geboekt in de strijd tegen degradatie. Op het eigen Kasteel werd VVV-Venlo met 3-2 verslagen.

Sparta schoot uit de startblokken en had binnen drie minuten al de lat en de paal geraakt. Na een kleine twintig minuten spelen stond Soufyan Ahannach aan het eind van een mooie aanval en kon zo de openingstreffer binnenschieten.

Het antwoord van VVV kwam snel. Danny Post schoot met een enorme pegel op de lat. Sparta-doelman Jannik Huth stopte vlak voor rust een penalty van Clint Leemans. Echter enkele minuten later was de sluitpost de schlemiel. Een houdbaar schot van Leemans liet hij door zijn handen glippen.

Na rust kreeg VVV grote kansen. Lennart Thy trof de paal en uit de rebound kreeg Torino Hunte de bal niet in het doel. Leemans had met een van richting veranderde vrije trap wel succes :1-2.

Seuntjes miste nog van dichtbij, waarna Sparta een verwoed offensief beloond zag met een raak schot van Robert Mühren. In de laatste minuut was het weer Mühren die scoorde en zo Sparta de belangrijke overwinning schonk.