NOS NieuwsAangepast

Inwoner Munster: 'Mensen renden en gilden'

"Er was heel veel politie ter plekke. En veel mensen die wegrenden en gilden."

Zaterdagmiddag is een Duitse man met een bestelbus ingereden op een vol terras in de Duitse stad Munster. Twee mensen zijn gedood. Twintig raakten er gewond, onder wie een Nederlandse vrouw. De dader heeft zichzelf doodgeschoten in zijn voertuig. Volgens Duitse media kampte hij met psychische problemen.

Uren na het incident was de historische binnenstad van Munster nog altijd hermetisch afgesloten, zag NOS-verslaggever Ardy Stemerding. "De situatie hier is nu rustig en het onderzoek is in volle gang", zegt hij.

Ooggetuigen vertellen over de paniek vlak na het incident. "Er was heel veel politie ter plekke. En veel mensen die wegrenden en gilden", zegt een inwoner van Munster tegen persbureau Reuters.

Het terras waar de auto op inreed

De man is erg geschrokken dat dit gebeurde in zijn relatief kleine stad. "Ik voel me nu niet meer zo veilig in cafés", zegt hij.

Munster ligt vlak bij Nederland. Kort na het incident startte de Nederlandse politie grenscontroles bij Enschede. Die zijn intussen gestopt.

Tafeltje vrij

Een Nederlandse ooggetuige zat vlak bij de plek waar het gebeurde, iets ten noorden van de Dom van Munster. "Het was schitterend weer. Wij kwamen net van de Dom af gelopen, toevallig was er daar een tafeltje vrij", zegt hij tegen De Telegraaf.

Hij hoorde een harde knal en daarna schreeuwende mensen, na vijf minuten kwam de politie. "Je ziet dan dus gewoon mensen liggen op straat. In doodshouding."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl