Mikhail Rosheuvel gaf een assist en maakte de 3-2

Roda JC wint voor derde keer op rij

Roda JC heeft voor de derde opeenvolgende keer een zege geboekt in de eredivisie. Ditmaal dolf PEC Zwolle in Kerkrade met 3-2 het onderspit.

De Zwollenaren openden zwak en hadden het geluk dat de wedstrijd na twintig minuten niet al lang en breed op slot zat. De eerste twee kansen van Roda waren direct raak: Donis Avdijaj opende de score met een mooi geplaatst schot en Simon Gustafson scoorde na goed voorwerk van Mikhail Rosheuvel.

De derde kans liep net spaak door een uitglijder van Rosheuvel en de vierde kans zat er weer in, maar Avdijaj werd teruggefloten omdat het arbitrale trio de Kosovaar net aan buitenspel dacht te zien staan.

Apegapen

PEC lag op apegapen, maar deed ineens weer mee toen Younes Namli een vrije trap knap hoog in de korte hoek krulde. Doelman Hidde Jurjus had duidelijk geen rekening gehouden met die optie.

Na de rust joegen de bezoekers op de gelijkmaker en die kwam in de slotfase via Queensy Menig. PEC dacht een punt te hebben, maar Rosheuvel stak daar een stokje voor. De aanvaller kapte en draaide zich vrij en schoot vervolgens hard binnen.