Max Verstappen
NOS SportAangepast

Verstappen: was de enige plek waar ik de auto plat kon rijden

"Het is zonde want ik denk dat we echt een kans zouden hebben gehad vanaf de eerste of tweede startrij", reageerde Max Verstappen na afloop van de kwalificatie voor de GP van Bahrein.

De Nederlander crashte in de eerste kwalificatieronde en start zodoende vanaf plek vijftien zondag.

Ondanks de crash blijft Verstappen optimistisch. "Ik was alleen even teleurgesteld toen ik uit de auto stapte omdat mijn engineer (technicus, red.) direct vertelde dat het niet normaal was wat er gebeurde en dat ik er niets aan kon doen."

De bolide van Verstappen wordt weggetakeld

Tijdens de kwalificatie kreeg de auto van Verstappen er opeens 150 pk bij waardoor de auto onbestuurbaar werd voor Verstappen. Vlak daarvoor had de Nederlander al een goede tijd neergezet in de eerste kwalificatie. Een extra ronde was niet niet per se nodig, maar werd toch gereden om nog het een en ander te testen.

De Red Bull-auto kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een muur. Overigens een van de weinige muren op het circuit in het oliestaatje.

"Het was echt de enige plek waar je de auto plat kan rijden. Ik denk dat ik maar even aan de prins ga vragen of hij het circuit wat breder wil maken", grapt Verstappen.

"Maar als je ineens 150 pk erbij krijgt waar je dat niet verwacht dan kan je er eigenlijk niet zoveel meer aan doen. Ik snapte zelf ook niet zo goed wat er gebeurde. Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt."

De Red Bull-rijder hoeft niet bang te zijn dat tijdens de race hetzelfde probleem zich voor zal doen. "Het is een modus die we alleen op zaterdag gebruiken dus morgen hoef ik er niet bang voor te zijn."

Ondanks zijn vijftiende startplek is Verstappen optimistisch over de race van zondag. "Dat wordt inhalen dan. Iets meer actie dan normaal. De auto is snel en ik moet zeker flink naar voren kunnen komen."

"Als ik mazzel heb komt er een safety car-fase en rijd ik alsnog naar het podium. Het moet dan wel allemaal meezitten want ik heb het niet in eigen hand."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl