Verbijstering bij City-manager Pep Guardiola

City moet titelfeest uitstellen na zeperd tegen United

Het dit seizoen zo ongenaakbaar ogende Manchester City heeft z'n tweede domper in een paar dagen moeten incasseren. Na de 3-0 nederlaag bij Liverpool in de Champions League van woensdag zijn de Citizens in de Premier League thuis pijnlijk onderuit gegaan tegen uitgerekend stadgenoot United, waardoor het - ongetwijfeld aanstaande - kampioensfeest nog even moet worden uitgesteld.

En daar zag het aanvankelijk helemaal niet naar uit. City was voor rust heer en meester in het Etihad Stadium en de gasten mochten van geluk spreken dat het slechts twee doelpunten hoefden te incasseren. Aanvoerder Vincent Kompany nam het voortouw met een harde kopbal in 25ste minuut en vijf minuten later was het 2-0 door een schuiver in de verre hoek van Ilkay Guendogan.

Vincent Kompany viert zijn goal

United, de nummer twee op de ranglijst op zestien punten achterstand, zag tot z'n opluchting Raheem Sterling kansen op meer treffers missen. Missers die City uiteindelijk duur kwamen te staan.

Negentig seconden

Na rust zorgde Paul Pogba met twee treffers binnen negentig seconden voor 2-2, waarna Chris Smalling in de 69ste minuut United zelfs naar een voorsprong schoot. Voor City-manager Pep Guardiola het sein om aangever Kevin De Bruyne en de spitsen Sergio Agüero en Gabriel Jesus, die rust werden gegund met het oog op de Europese return tegen Liverpool, alsnog in te brengen.

Paul Pogba maakt koppend zijn tweede voor Manchester United

Maar ook zij konden het tij niet meer keren, al was Agüera er met een kopbal kort voor tijd dichtbij. United-doelman David De Gea liet echter met een katachtige reactie zien waarom hij tot de beste sluitposten ter wereld wordt gerekend. Een minuut later had hij bovendien het geluk aan zijn zijde toen de bal vanaf de voet van Sterling tegen de paal rolde.

Door de nederlaag van City is de voorsprong op achtervolger United geslonken tot dertien punten. Met nog zes speelronden te gaan zal dat voor het kampioenschap ongetwijfeld genoeg zijn. Maar het genoegen om zijn eerste Premier League-titel binnen te halen in uitgerekend een wedstrijd tegen een ploeg van José Mourinho is de Spanjaard dus niet gegund gebleken.

United-doelman David De Gea moet redding brengen op de kopbal van Sergio Agüero (midden)