Max Verstappen
NOS SportAangepast

Pole position voor Vettel in Bahrein, Verstappen crasht

Sebastian Vettel zal zondag tijdens de Grand Prix van Bahrein van pole position starten. Max Verstappen crashte al in de eerste kwalificatie en zal vanaf plek vijftien moeten beginnen.

De auto van Verstappen raakte van de baan en kwam in botsing met een muur langs het circuit. Hierbij raakte de auto zodanig beschadigd dat een vervolg van de kwalificatie niet meer mogelijk was. Verstappen zelf bleef ongedeerd.

"Ik snap niet goed wat er gebeurde", reageerde Verstappen na afloop. "Ik kreeg er opeens 150 pk bij. Hierdoor brak de auto weg en was het klaar. Dit is mij niet heel vaak in mijn carrière overkomen."

"Het is balen dat ik nu als vijftiende moet starten", vervolgt de Nederlander. "Het is jammer, maar dit soort dingen gebeuren. Gelukkig komen er nog negentien races na Bahrein. Het is zonde."

Sebastian Vettel start in Bahrein van pole position

Sebastian Vettel hield in de kwalificatie nipt teamgenoot Kimi Räikkönen achter zich. Achter het duo van Ferrari reden de Mercedes-coureurs Valtteri Bottas en Lewis Hamilton respectievelijk de derde en vierde tijd.

Twee weken geleden won de Duitse coureur van Ferrari de eerste GP van het seizoen in Melbourne. Destijds startte Hamilton van pole position.

Vettel reageerde na afloop verheugd. "Ik ben erg blij met deze pole en hopelijk kan ik samen met Kimi een klap uitdelen morgen. Het circuit ligt ons beter, dus het ziet er goed uit."

"Het is niet gebruikelijk dat we de Mercedessen verslaan met twee auto's, dus daar mogen we trots op zijn."

Regerend wereldkampioen Hamilton moet ondanks zijn vierde tijd vanaf de negende plek starten. De Brit kreeg een gridstraf vanwege het vervangen van een kapotte versnellingsbak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl