NOS SportAangepast

Windsurfster De Geus trekt zege over de streep in Mallorca

De Geus: was nog best spannend, je kan zo drie of vier plekken winnen

Lilian de Geus heeft een knappe zege geboekt in de Prinses Sofia Cup. Tijdens de afsluitende medalrace liet de windsurfster de Chinese Pei Na Chen achter zich, waardoor haar leidende positie in de RS:X-klasse niet meer in gevaar kwam.

"Het was nog best wel spannend", aldus De Geus. "Ik was niet zo lekker weg. Er kan zoveel gebeuren met deze wind. Je kan zo drie, vier plekken winnen met de wind in de rug."

'Heel blij'

De Geus ging voor de winst in de medalrace in Mallorca. "Maar ik wilde haar (Chen, red.) ook in het oog houden. Dat heb ik gedaan. Ik ben heel blij, ik heb ook heel hard getraind afgelopen winter, vooral gewerkt aan zeilen bij licht weer."

"Ik wilde dit jaar wedstrijden winnen, dat heb ik nog niet zoveel gedaan", vervolgt De Geus. "Ik hoop dat ik deze stijgende lijn kan voortzetten naar het WK en het olympisch testevenement."

Bekking en Deutz

Zeilsters Annemiek Bekkering en Annette Duetz verzekerden zich vrijdag al in de nieuwe olympische boot 49erFX van de winst. In dezelfde klasse moesten Odile van Aanholt en Marieke Jongens genoegen nemen met brons.

Nicholas Heiner won zilver in de Finn-klasse. Hij moest alleen de Brit Giles Scott voor laten gaan. Marit Bouwmeester (Laser Radial) miste het podium op een puntje. De olympisch kampioene eindigde als vierde met minimaal verschil op de Hongaarse nummer drie Maria Erdi.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl