ANP
NOS NieuwsAangepast

Eerste officiële warme dag van het jaar: 20 graden is aangetikt

Zijn we weer: een bericht over het weer. Nu eentje waar zonaanbidders blij mee zullen zijn: het is vandaag namelijk de eerste officiële warme dag van het jaar.

Meteorologen spreken van een warme dag als de maximumtemperatuur 20 graden of hoger is. Vanmiddag rond 13.00 uur stegen de thermometers in Eindhoven als Maastricht al boven de 20 graden. En rond 15.00 uur bereikte ook De Bilt de magische grens van 20 graden.

Dat het eerder vandaag al op een aantal plekken warmer was dan 20 graden, was nog niet genoeg voor een landelijke warme dag. Het wordt dan een regionale warme dag genoemd, tot de temperatuur in De Bilt ook boven de 20 graden komt. Eerder vandaag zei weerman Marco Verhoef nog dat het niet is uitgesloten. Rond 15.00 uur vanmiddag was het zo ver.

En met mooi weer gaan Nederlanders er natuurlijk op uit. Zo staan op de wegen rond Lisse files richting de Keukenhof:

Niet alleen op de wegen rond Lisse is het druk, ook in de rest van het land gaan mensen de hort op. Dat levert mooie (lente)plaatjes op:

 • NOS Ooggetuige | Anne van den Berg
  In Vlist deed de zon al vroeg z'n best
 • NOS Ooggetuige | Loes van Eck-Verhoeven
  Een fraaie zonnige lentedag in Maasbommel
 • ANP
  Drukte op het strand en de boulevard van Scheveningen
 • ANP
  Met blote voeten op het strand van Scheveningen

Naast files naar de Keukenhof, volle terrassen en gezellige drukte in Scheveningen is zo'n eerste warme dag voor Nederlanders natuurlijk ook de uitgelezen kans om even te klagen:

Niet overal is het zonnig: er trekken veel sluierwolken over het land. Morgen wordt het 18 tot 22 graden en is het ook vrij zonnig. Marathon-lopers kunnen hier terecht voor tips over lopen in warm weer.

En fijn voor hen die vandaag niet genieten: morgen is er later op de dag kans op wind van zee en wordt het frisser.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl