NOS WielrennenAangepast

Terpstra verkent parcours: wielerbaan in Roubaix nog verboden terrein

Een goede voorbereiding is het halve werk, al gelden er in Parijs-Roubaix natuurlijk andere wetten. Hoe dan ook: Niki Terpstra gaat zondag voor zijn tweede winst in De Hel, de koers der kasseien.

Een parcoursverkenning hoort bij die voorbereiding. Terpstra verkende met zijn ploeggenoten van QuickStep de laatste honderd kilometer van de klassieker. De eerste veertig daarvan ging per auto, de rest op de fiets.

Voor Terpstra is de wielerbaan in Roubaix nog even verboden terrein

"Het is vooral om te kijken hoe het met de modder is van de afgelopen dagen", vertelt Terpstra, die na zijn winst in de Ronde van Vlaanderen vorig weekend de grote favoriet is. "Als het droog blijft, verwacht ik weinig modder zondag."

De belangrijkste persoonlijke conclusie na wat trillende uren: Terpstra is hersteld van de Ronde en had een frisse dag op de fiets. "Ik vind het altijd mooi om hier te fietsen. Zeker met mooi weer en wind mee. Dan is het een lekker ritje."

Terpstra kon niet de gehele finale verkennen. De legendarische wielerbaan van Roubaix, waar de finish is, bleek nog verboden toegang. Ook voor Terpstra. Al weet hij al hoe je er moet winnen.

2014: Niki Terpstra komt als eerste over de meet in Roubaix

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl