John Isner wint van Joris De Loore en zet de VS op 2-0
NOS SportAangepast

Isner geeft VS zetje richting halve finales Davis Cup

John Isner en Sam Querrey hebben de VS op een riante 2-0 voorsprong gezet in de kwartfinales van de Davis Cup tegen België.

Querrey won op het hardcourt van Nashville van Ruben Bemelmans: 6-1, 7-6 (5), 7-5. Isner zette Joris De Loore met 6-3, 6-7 (4), 7-6 (8), 6-4 aan de kant.

België reikte vorig jaar tot de finale van de Davis Cup, maar moet het tegen de Verenigde Staten zonder goede spelers als David Goffin en Steve Darcis stellen.

Zaterdagavond (om 23.00 uur) kunnen Jack Sock en Ryan Harrison een plaats in de halve finales veilig stellen voor Amerika door in het dubbelspel af te rekenen met Sander Gille en Joran Vliegen.

Duitsland is in de kwartfinale tegen Spanje weer op voorsprong gekomen. Tim Pütz en Jann-Lennard Struff wonnen in een slopende vijfsetter (4 uur en 40 minuten) verrassend met 6-3, 6-4, 3-6, 6-7 (4), 7-5 van Feliciano López en Marc López.

López en López wonnen in 2016 Roland Garros en haalden vorig jaar de finale van de US Open, die ze verloren van Jean-Julien Rojer en Horia Tecau. Tegen Struff en Pütz liep het echter niet voor het Spaanse duo. Van de twintig breakpoints die ze kregen, benutten ze er maar twee.

Marin Cilic en Ivan Dodig Kroatië zetten Kroatië weer op voorsprong in de kwartfinale tegen Kazachstan door het dubbelspel tegen Timur Chabiboelin en Aleksandr Nedovjesov te winnen: 6-7, 6-4, 6-4, 6-2.

Ook Frankrijk begint zondag met voorsprong aan de derde en laatste dag in de kwartfinale tegen Italië. Pierre Hugues Herbert en Nicolas Mahut waren veel te sterk voor Simone Bolelli en Fabio Fognini: 6-4, 6-3, 6-1.

Standen kwartfinales Davis Cup

Italië Frankrijk 2-1
Spanje Duitsland 2-1
Kroatië Kazachstan 2-1
VS België 2-0

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl