CBC

Bij een ongeluk in Canada zijn veertien doden gevallen en veertien mensen gewond geraakt. De slachtoffers zaten in een bus die tegen een vrachtwagen botste.

In de bus zat een jeugdteam van een ijshockeyclub uit Humboldt. De Humboldt Broncos uit de provincie Saskatchewan waren met hun coaches en begeleiders onderweg naar een wedstrijd in Nipawin, zo'n 200 kilometer noordelijker.

In de bus zaten 28 mensen, inclusief de chauffeur. Enkele van de gewonden zijn er slecht aan toe. De ijshockeyspelers zijn tussen de 16 en 20 jaar.

"Onze hele vereniging is in shock. We proberen dit vreselijke verlies te bevatten", zegt de voorzitter van de Humboldt Broncos op de website van de club. "Onze gebeden en gedachten zijn bij de familieleden van onze staf en spelers en anderen die bij het ongeluk betrokken waren."

Een coach van een andere ijshockeyclub spreekt van een van de zwartste dagen in de geschiedenis van Saskatchewan, vooral omdat ijshockey een verbindende factor is. Alle clubs in de nationale competitie van Canada leven mee met de Broncos, staat in een gezamenlijke verklaring.

Ook premier Trudeau heeft zijn medeleven betuigd.

STER reclame