Zij lopen de Marathon van Rotterdam dit weekend voor de 33e keer
NOS NieuwsAangepast

Strijd om record Rotterdamse marathons: 'Shit ze zijn er weer, de ratten'

Morgen verschijnen 15.000 mensen aan de start van de 38e editie van de Marathon Rotterdam. Voor vier deelnemers is het extra speciaal: het wordt de 33e keer dat ze daar staan. Daarmee zijn ze recordhouders. De strijd om wie de meeste Rotterdamse marathons ooit gaat lopen is groot. Het liefst zien ze elkaar de streep niet halen, grappen ze tegen elkaar.

Peter Paul Stokvis (59), Herman Wilton (68), Mattie Trommelen (59) en Theo Cummins (61) liepen allemaal in de jaren 80 hun eerste Marathon Rotterdam. Dit jaar voor de 33e keer, als ze hem allemaal uitlopen. Een keertje missen zit er niet bij. "Behalve die ene keer dat ik 40 graden koorts had", vertelt Herman.

In aanloop naar de marathon zondag, kwamen Peter Paul, Herman, Mattie en Theo bij elkaar om te trainen. Hoe groot die strijd echt is, zie je in de video hieronder:

Deze mannen strijden al jaren om 'de titel'

De mannen kennen elkaar amper, maar houden elkaar scherp in de gaten. "Als we gefinisht zijn, kijk ik altijd of zij ook over de streep zijn gekomen", aldus Theo. "Dan denk ik: shit, ze zijn er weer. De ratten."

De tijd is niet meer van groot belang, het gaat vooral om de eindstreep halen op de Coolsingel. Want daar doe je het voor volgens Peter Paul. "Wat is er nou mooier dan dat je kunt zeggen dat je de meeste Rotterdamse marathons ooit hebt gelopen?"

Vanmiddag halen de hardlopers hun startbewijs op. Of ze alle vier de 42,195 kilometer halen en daarmee boven aan de lijst blijven staan, wordt zondag duidelijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl