Bas Dost
NOS VoetbalAangepast

Voorzitter Sporting schorst volledige selectie, Dost vooralsnog niet

Sporting Club Portugal speelt zondagavond met een B-elftal de competitiewedstrijd thuis tegen Pacos de Ferreira. De president van de club heeft bijna de complete selectie (19 spelers), die met 2-0 de EL-wedstrijd tegen Atletico Madrid verloor, geschorst.

Bruno de Carvalho was woedend over de instelling van de spelers donderdagavond in Madrid tegen Atletico. Met name Bas Dost en Fábio Coentrão kregen het zwaar te verduren, omdat ze onnodige overtredingen maakten, en daardoor geschorst zijn voor de return volgende week donderdag tegen Atletico.

De Carvalho uitte zijn onvrede in een uitgebreid bericht op Facebook, waar weer een reactie op kwam van de spelersgroep. Negentien voetballers deelden die gezamenlijke verklaring via hun sociale media.

Teleurstelling bij Bas Dost tegen Atlético

Volgens Portugese media heeft De Carvalho deze negentien spelers allemaal geschorst voor de komende wedstrijd, zondagavond voor eigen publiek tegen Paços de Ferreira. De Nederlandse spits Bas Dost, geen actief gebruiker van de sociale media, zit daar niet bij.

'Gebrek aan steun'

De spelersgroep werd onaangenaam verrast door de publieke uitlatingen van De Carvalho. "Tot ons ongenoegen is er een gebrek aan steun van degene die onze leider zou moeten zijn. Er bestaat geen perfecte voetballer en geen perfect team. We winnen en verliezen samen. We vechten voor onze club en voor onze fans. Onze integriteit en toewijding staan buiten kijf."

Olympiakos ook

Het is niet de eerste keer deze week dat een volledige selectie op non-actief wordt gezet. De eigenaar van Olympiakos stuurde ook het complete eerste elftal weg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl