Stanley Elbers in extase na zijn doelpunt Pro shots

Excelsior profiteert optimaal van rode kaart Willem II

time icon Aangepast

Excelsior heeft in de strijd om play-off-tickets een belangrijke zege geboekt op Willem II, dat een uur met tien man speelde. In eigen huis werden de Tilburgers met 2-1 verslagen.

Willem II was aanvankelijk iets sterker en nam met een intikker van Fran Sol ook de leiding. Fernando Lewis kwam op rechts goed door, Theo Zwarthoed liet zijn voorzet glippen en topscorer Sol kon zo simpel zijn zestiende van het seizoen maken.

Mike van Duinen werkte zich aan de overkant een slag in de rondte voor de thuisploeg en werd na een klein halfuur beloond. Hij ontfutselde Darryl Lachman de bal. Die ging in de achtervolging en pakte de spits vast. Dat leverde hem rood op en Excelsior een strafschop. Luigi Bruins benutte de buitenkans.

Willem II kwam daarna niet meer onder de druk uit. Nadat de Kralingers vier kansen hadden gemist, maakte Stanley Elbers vlak voor rust, achter zijn standbeen langs, de 2-1.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/2 Robbemond: tot rode kaart heer en meester

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/2 Van der Gaag: geen fortuinlijke overwinning

Na rust was het wachten op meer. Elbers, Khalid Karami en Van Duinen verzuimden te scoren. De Tilburgers gingen daardoor geloven dat er misschien toch nog een punt te verdienen was. Dat leidde tot een slotoffensiefje, maar meer dan een afstandsschot van Thom Haye (net over) leverde dat niet meer op.

Dankzij de zege klimt Excelsior naar de tiende plek in de eredivisie.

Statistieken Excelsior-Willem II

STER Reclame