Sergio Garcia AFP

Golfer Sergio Garcia heeft op de Masters zijn kansen op titelprolongatie binnen tien minuten om zeep geholpen. De Spanjaard evenaarde op de vijftiende hole de slechtste score ooit op de baan van Augusta.

Na veertien holes deed de 38-jarige Garcia met een score van +2 nog aardig mee. Een hole later belandde zijn bal echter maar liefst vijfmaal in het water.

Een score van 13 (+8) was het sneue resultaat. Op de resterende holes pakte hij een slag terug, maar met +9 staat de Spanjaard nog altijd slechts voorlaatste.

Tiger Woods verging het veel beter. De viervoudig winnaar maakte vier bogeys en drie birdies en staat met een score van +1 in de subtop.

Jordan Spieth gaat na de eerste ronde van de Masters aan kop. De nummer vier van de wereld leverde een kaart in met 66 (-6) en had op de back nine maar tien putts nodig. Hij leverde vijf birdies op rij af, wat de Amerikaan nog niet eerder lukte op een major.

Zijn landgenoten Tony Finau en Matt Kuchar volgen op twee slagen.

Rory McIlroy,die van de majors alleen de Masters nog niet won,staat vierde na een 69. Voor het eerst sinds 2011 staat hij in Augusta na ronde Ć©Ć©n onder par.

STER reclame