Sergio Garcia AFP

Dramatische dag Garcia op Masters; vijf keer te water op hole vijftien

time icon Aangepast

Golfer Sergio Garcia heeft op de Masters zijn kansen op titelprolongatie binnen tien minuten om zeep geholpen. De Spanjaard evenaarde op de vijftiende hole de slechtste score ooit op de baan van Augusta.

Na veertien holes deed de 38-jarige Garcia met een score van +2 nog aardig mee. Een hole later belandde zijn bal echter maar liefst vijfmaal in het water.

CBS Sports
@CBSSports
With his 10th shot of the 15th hole, Sergio Garcia delivered his fifth consecutive ball into the water. #themasters https://t.co/Nj020wsUeB
1 jaar geleden

Een score van 13 (+8) was het sneue resultaat. Op de resterende holes pakte hij een slag terug, maar met +9 staat de Spanjaard nog altijd slechts voorlaatste.

Tiger Woods verging het veel beter. De viervoudig winnaar maakte vier bogeys en drie birdies en staat met een score van +1 in de subtop.

BBC 5 Live Sport
@5liveSport
"I cannot believe my eyes" - @BBCJohnMurray Sergio Garcia's title defence is essentially over after finding the water FIVE times in a row at the 15th hole. He eventually cards 13 for the hole, dropping an incredible EIGHT shots! 💧💧💧💧💧 ⛳ https://t.co/NI1sjtGRxI
1 jaar geleden

Jordan Spieth gaat na de eerste ronde van de Masters aan kop. De nummer vier van de wereld leverde een kaart in met 66 (-6) en had op de back nine maar tien putts nodig. Hij leverde vijf birdies op rij af, wat de Amerikaan nog niet eerder lukte op een major.

Zijn landgenoten Tony Finau en Matt Kuchar volgen op twee slagen.

Rory McIlroy,die van de majors alleen de Masters nog niet won,staat vierde na een 69. Voor het eerst sinds 2011 staat hij in Augusta na ronde één onder par.

STER Reclame