Primoz Roglic
NOS WielrennenAangepast

Roglic grijpt de macht in Baskenland

Primoz Roglic is de nieuwe leider in de Ronde van het Baskenland. De Sloveen van Lotto-Jumbo zette in de ruim negentien kilometer lange tijdrit rond Lodosa de beste tijd (22.26) neer.

Hij startte als voorlaatste en had halverwege al drie seconden op Patrick Bevin, de Nieuw-Zeelander van BMC die tot dan toe de snelste tijd achter zijn naam had staan. Uiteindelijk bleek het verschil op de meet negen seconden.

Roglic nam de leiderstrui over van de Fransman Julian Alaphilippe, de renner van QuickStep die hem in de eerste twee etappes telkens net voorbleef. Alaphilippe klokte de achtste tijd (23.08) en staat nu tweede in het algemeen klassement.

Mollema nu derde

Bauke Mollema was de beste Nederlander, hij snelde naar de negende tijd en klom in het algemeen klassement van de elfde naar de derde plaats.

Roglic rekende zich nog niet rijk. "Ik denk dat het een moeilijke tijdrit was. Een vlakke met veel wind. We kunnen blij zijn met het resultaat. Hopelijk kan ik dit vasthouden. Maar het is hier elke dag lastig, ik verwacht geen makkelijke laatste twee etappes."

De Ronde van het Baskenland telt nog twee ritten. Zaterdag ligt de finish van de slotetappe boven op een steil bergje van gemiddeld twaalf procent stijging.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl