Dolberg heeft pijn aan de voet tijdens Ajax-Willem II Proshots

Ajax-coach Erik ten Hag verwacht zondag tegen Heracles Almelo weer te kunnen beschikken over Kasper Dolberg. De Deense spits raakte in de laatste wedstrijd van Ajax voor de winterstop geblesseerd aan zijn voet.

Die blessure bleek zwaarder dan in eerste instantie gedacht. Dolberg zit sinds de wedstrijd tegen Willem II op 24 december in de lappenmand. Dit weekend maakt hij hoogstwaarschijnlijk weer deel uit van de wedstrijdselectie. Dolberg mag dit seizoen niet meer spelen voor Jong Ajax. Hij heeft al meer dan tien wedstrijden in het eerste elftal gespeeld.

De Jong en Wöber

Ten Hag moet naast Dolberg ook Frenkie de Jong al enkele weken missen. De Jong kampt met een enkelblessure en heeft nog enige tijd nodig. "Frenkie gaat wel vooruit, maar zondag gaat nog niet lukken", aldus de oefenmeester.

Verdediger Maximilian Wöber is een twijfelgeval. Hij is ziek. De Oostenrijker zat zondag tegen FC Groningen op de bank ten faveure van Joël Veltman, maar Veltman kreeg een rode kaart en is tegen Heracles geschorst. Ten Hag hoopt Wöber dan ook nog toe te kunnen voegen aan zijn wedstrijdselectie.

Johan Cruijff Arena

Ten Hag reageerde ook op de aangekondigde en langverwachte naamswijziging van het stadion van Ajax, dat vanaf volgend seizoen Johan Cruijff Arena gaat heten.

"Geweldig, een verdiend eerbetoon. Ajax is Cruijff. Hij is heel aansprekend in de hele wereld", aldus Ten Hag.

Titelstrijd

Ajax treedt zondag in eigen huis aan tegen Heracles Almelo. Koploper PSV speelt al op zaterdagavond, uit bij nummer drie AZ. Volgende week spelen Ajax en PSV in Eindhoven tegen elkaar. Het verschil tussen beide ploegen is nu zeven punten.

STER reclame