Facebook politie Hof van Twente

De politie van Hof van Twente gaat op Facebook door het stof. Op dit sociale medium hadden agenten geschreven over een "moedwillige laffe daad" die geleid had tot beschadigingen aan diverse graven.

Zaterdag schreef de politie: "Een bezoekster van het graf van haar oma was ontsteld door de aanblik van het beschadigde graf. Ze belde de politie en wij namen de zaak hoog op. De beschadigde delen lagen flink verspreid. Dit raakt je diep van binnen."

De agent met het account ^JS schrijft: "Vandaag weer een melding waarbij ik me echt afvraag waar de mensen tegenwoordig mee bezig zijn. Omver geslagen of geschopte zuilen, kapotgeslagen zerken en een oorlogsgraf waar de planten uit waren gerukt."

Het bericht leidde tot 200 opmerkingen en ruim 500 likes.

Facebook politie Hof van Twente

De hartenkreet gaat verder: "Met de wetenschap dat Diepenheim 73 jaar geleden door de Britten is bevrijd, er toen veel mensen hun leven hebben gelaten voor onze vrijheid en het normale fatsoen om respect te hebben voor de overledenen, kan ik hier absoluut niets anders van vinden dan dat degene die dit gedaan heeft, zich diep moet schamen!"

Uiteindelijk bleek het dus toch wat anders te liggen, en corrigeerden de agenten het bericht op Facebook: "Met enige opluchting kunnen we melden dat deze graven op 18 januari door de storm waren omgevallen." Dat bleek uit onderzoek van de gemeente.

'Te veel laten leiden door emoties'

De politie erkent haar fout, signaleert RTV Oost. "We kunnen niet anders zeggen dan dat we te vroeg conclusies hebben getrokken en die ook hebben gedeeld via Facebook", aldus de politie. "Ondanks het gevoel van opluchting zijn we blijven zitten met een kater. Mensen moeten er namelijk op kunnen vertrouwen dat wij de feiten communiceren. Dat is nu niet gebeurd omdat we ons te veel lieten leiden door emoties. We zeggen sorry voor de eventuele onrust die dit heeft veroorzaakt."

STER reclame