Bora-renner McCarthy sprint naar ritzege in Baskenland

Aangepast
Jay McCarthy zegeviert in de derde etappe in Baskenland

Jay McCarthy heeft de derde etappe in de Ronde van het Baskenland gewonnen. De Australiër van Bora was in Villanueva de Valdegovía in de sprint te snel voor de Rus Aleksander Riaboesjenko (UAE) en de Pool Michal Kwiatkowski (Sky). Klassementsleider Julian Alaphilippe (QuickStep) werd zesde.

Beroepsaanvaller Thomas De Gendt ging al vroeg op avontuur in de heuvelachtige rit en kreeg zeven man mee. Met nog 35 kilometer voor de boeg werd de kopgroep gehalveerd na een versnelling van De Gendt. Even later kon alleen de Deen Christopher Juul-Jensen de Belg nog volgen.

In de lastige slotfase reden David De La Cruz en Kwiatkowski weg uit het peloton en met nog 16 kilometer te gaan sloot het Sky-duo aan bij de koplopers. Op 3 kilometer werden de laatste vluchters opgeraapt, waarna McCarthy z'n tweede seizoenszege boekte.

Tijdrit op donderdag

De 58ste editie van de Ronde van Baskenland finisht aanstaande zaterdag. Donderdag is er een vlakke individuele tijdrit van 19,4 kilometer. In de andere etappes moet er vooral worden geklommen.

Uitslag derde etappe Ronde van het Baskenland

STER Reclame