NOS WielrennenAangepast

'Terpstra is topfavoriet voor Parijs-Roubaix'

Adrie van der Poel was tot afgelopen zondag de laatste Nederlandse winnaar van de Ronde van Vlaanderen (in 1986) bij de mannen. Met Niki Terpstra kreeg hij 32 jaar later een waardige opvolger.

'Terpstra is topfavoriet voor Parijs-Roubaix'

De verwachtingen voor de komende klassieker, Parijs-Roubaix, zijn dan ook hooggespannen. "Ik denk dat die koers zelfs nog beter bij Niki past dan de Ronde van Vlaanderen", zegt Van der Poel. "Dus waarom niet? Ik geloof er wel in."

Hennie Kuiper, die net als Terpstra de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix al eens op zijn naam schreef, deelt de mening van Van der Poel. "Het is nu zaak om rustig te blijven. Niki is in topvorm, heeft deze klassieker al een keer gewonnen en weet dus hoe er gereden moet worden. Hij is gewoon topfavoriet daar."

Niki Terpstra viert zijn overwinning op het podium

Maar binnen QuickStep, de ijzersterke ploeg van Terpstra, zijn er meer kandidaten voor de eindzege. Krijgen we wellicht eenzelfde scenario als in 1996 met Mapei, met drie renners van dezelfde formatie op het podium?

Kuiper denkt van niet. "Wielrennen is mondiaal geworden. Dat zal je zondag ook wel zien. Het is niet zo gemakkelijk om met een ploeg zo te domineren. Ik denk dat die tijd wel is geweest."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl