NOS SportAangepast

Ware korfbalthriller levert Fortuna als verrassende finalist op

  • Orange Pictures
    De spelers van Fortuna zijn door het dolle heen
  • Orange Pictures
    Weer geen finale voor Richard Kunst, de topscorer van de Korfbal League

In een nu al legendarische korfbalwedstrijd heeft Fortuna zich in Papendrecht ten koste van PKC geplaatst voor de zaalfinale van de Korfbal League, zaterdag in de Ziggo Dome. De ploeg uit Delft won bij de grote favoriet de derde en beslissende wedstrijd van de halve finales via een golden goal: 21-20.

In de reguliere speeltijd kwam PKC met 17-13 voor, maar op wonderbaarlijke wijze trok Fortuna de stand gelijk. Tien seconden voor tijd werd het 18-18. In de verlenging waren de rollen omgedraaid. Daarin bleef PKC in leven door drie seconden voor tijd via topscorer en uitblinker Richard Kunst op 20-20 te komen.

Golden goal

Claire van Oosten maakte vervolgens met een golden goal een einde aan het kolkende duel en aan de langlopende titelaspiraties van PKC, dat vorig jaar ook al nipt de finale misliep en twee jaar geleden de finale verloor.

"Dit was echt bizar. Ik werd helemaal gek in het veld, die wedstrijd ging alle kanten op", zei Van Oosten na afloop.

Van Oosten na golden goal: dit is echt zo bizar

Fortuna speelt in de finale tegen TOP, dat de afgelopen twee jaar kampioen werd. In 2004 werd Fortuna voor het laatst Nederlands kampioen in de zaal en in totaal vier keer, net als TOP.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl