NOS NieuwsAangepast

Vrouw schiet drie mensen neer op hoofdkantoor YouTube in Californië

Bij een schietpartij op het hoofdkantoor van videoplatform YouTube in Californië zijn drie mensen gewond geraakt. De schutter, een vrouw, heeft zichzelf daarna van het leven beroofd.

De gewonden zijn opgenomen in het ziekenhuis, van wie er een in kritieke toestand verkeert.

Schietpartij bij YouTube: we hoorden boem, boem, boem

De schutter kwam rond lunchtijd het terrein op. Ze opende volgens de politie het vuur al voordat ze het kantoor binnenging. Een medewerker dacht eerst dat het een aardbeving was, vanwege de paniek op de gang, schreef hij op Twitter. Daarna vertelde iemand hem dat het een schietpartij was. "Ik keek naar beneden en zag druppels bloed op de vloer en trap."

De politie sprak aanvankelijk het vermoeden uit dat het gaat om huiselijk geweld. Naar verluidt wilde de vrouw haar vriend die bij YouTube werkt iets aandoen. Maar een politiebron vertelde later dat wordt gekeken naar berichtgeving op internet van iemand met dezelfde naam als de schutter. Daarin wordt kritiek geleverd op YouTube omdat het bedrijf bepaalde video's niet voldoende aandacht zou geven. "Je kanaal groeit alleen als zij dat willen", citeert de Los Angeles Times een bericht.

Er werken zo'n 1700 mensen in het hoofdkantoor van YouTube in San Bruno, vlak bij San Francisco.

President Trump betuigt via Twitter zijn medeleven met de slachtoffers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl