NOS SportAangepast

Bekking huilt tranen van verdriet na gedenkwaardige overwinning

Bekking emotioneel na winnen koninginnenetappe Ocean Race

Na het winnen van de bewogen en riskante zevende etappe van de Volvo Ocean Race - de koninginnenetappe met de ronding van Kaap Hoorn, waarin John Fisher van Scallywag om het leven kwam - heeft Team Brunel-schipper Bouwe Bekking zijn emoties eindelijk de vrije loop gelaten.

"Lekker, maar triest", luiden zijn eerste woorden. Daarna komen direct de tranen als hij aan Fisher denkt. "Sorry, het zit er diep in en het staat je continu bij. Het is onwijs emotioneel."

Veilige haven

Op zee hield Bekking zijn emoties al die tijd in bedwang, omdat hij zijn team en zichzelf in veilige haven wilde hebben. "Je weet: het is niet altijd even veilig wat we doen en dat er dingen kunnen gebeuren."

Nederlandse boot wint gedenkwaardige etappe in Volvo Ocean Race

Sportief gezien, had de etappe echter niet beter kunnen verlopen. Hij rondde voor de negende keer in zijn loopbaan Kaap Hoorn, maar dit keer als koploper. "Dat is iets waar we ontzettend trots op kunnen zijn. En we hebben niet of nauwelijks schade opgelopen."

Met de winst in de langste etappe pakte Brunel dubbele punten en steeg het team in het klassement van de zesde naar de derde plek. "We hebben nu het podium in zicht. Dit is een mooi startpunt om verder omhoog te kijken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl