NOS SportAangepast

Basketballers Villanova kronen zich tot winnaar Final Four

Basketballers Villanova kronen zich tot winnaar Final Four

Villanova Wildcats heeft voor de tweede keer in drie seizoenen de titel in het Amerikaanse collegebasketbal (NCAA) veroverd. In de finale van de zogenaamde Final Four werd Michigan Wolverines met 79-62 verslagen.

Donte DiVincenzo was de grote man aan de zijde van Villanova met 31 punten. De guard werd in de Alamodome in San Antonio benoemd tot man van de wedstrijd. Op de tribune zaten zo'n 70.000 uitzinnige fans.

Overmacht

Villanova, een universiteit uit de staat Pennsylvania, won in het kampioenschap alle zes duels met meer dan tien punten verschil. Dat was eerder alleen Michigan (in 2000), Duke ( in 2001) en North Carolina (in 2009) gelukt.

Villanova Wildcats toont de beker

Tijdens de Final Four treffen de beste vier universiteitsploegen van de Verenigde Staten elkaar. Het zijn de laatste vier overgebleven ploegen van de 68 deelnemers die het eindtoernooi in maart halen, de zogenoemde March Madness.

Hoewel collegebasketbal een amateursport is, is het basketbaltoernooi voor universiteitsteams enorm populair in de Verenigde Staten. Met name de gokindustrie profiteert hiervan. Jaarlijks zouden zo'n 40 miljoen Amerikanen een gokje wagen door het volledige speelschema, het zogenaamde bracket, in te vullen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl