NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 3/4: eerste examendag vmbo en uitspraak Mueller-onderzoek

Goedemorgen! Vandaag beginnen de praktijkexamens van het vmbo en de Amerikaanse rechter spreekt voor het eerst een vonnis uit tegen een Nederlandse verdachte in het Mueller-onderzoek.

De dag begint bewolkt maar droog. Later trekken vanuit het zuidwesten buien over het land, mogelijk met onweer. Het wordt 14 tot lokaal 18 graden.

Ga je op pad? Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Vandaag beginnen de praktijkexamens voor het vmbo. In totaal doen 109.000 leerlingen vmbo-examen.
  • De Amerikaanse rechter gaat voor het eerst een vonnis uitspreken tegen een verdachte uit het Mueller-onderzoek: Alex van der Zwaan, de Nederlandse jurist die nauwe banden heeft met de voormalige Trump-campagnechefs Manafort en Gates.
  • In Frankrijk wordt er gestaakt: deze keer bij het spoor. De komende drie maanden voert het personeel actie tegen de arbeidshervormingen van de regering.
  • In een zaak tegen bitcoin-witwassers worden de eisen bekend. Zes mannen zouden in anderhalf jaar tijd tien miljoen euro hebben verdiend met het witwassen van bitcoins afkomstig van criminele activiteiten.

Wat heb je gemist?

De Amsterdamse politie heeft beelden vrijgegeven van de man die vermoedelijk Reduan B. heeft doodgeschoten. B. was de broer van de kroongetuige in het proces over de Mocro-oorlog en werd vorige week vermoord. De verdachte is afgelopen weekend samen met twee handlangers aangehouden. De politie geeft de beelden nu vrij omdat er nog gezocht wordt naar de kleding die bij de liquidatie is gedragen en die waarschijnlijk ergens is gedumpt.

Een van de beelden die de politie heeft vrijgegeven

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Een laat paaswonder in Los Angeles. Een 13-jarige jongen heeft daar meer dan twaalf uur vastgezeten in het riool. Hij speelde op een houten plank die boven de ingang van het riool lag. De plank brak doormidden en de jongen viel zo'n acht meter naar beneden het stromend rioolwater in.

Er werd meteen een grote hulpactie opgezet en twaalf uur later werd de jongen gevonden. Volgens Amerikaanse media is het een wonder dat de jongen het heeft overleefd: het riool zit vol giftige gassen en het water gaat met zo'n 25 kilometer per uur door het riool.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl