Titelkandidaten Jupiler League maken geen fout

Fortuna Sittard en NEC hebben in de 33ste speelronde van de Jupiler League geen misstap begaan. Jong Ajax, eveneens nog in de race voor het kampioenschap, won met 3-2 bij FC Dordrecht.

De spelers van NEC vieren de 2-0 van Golla tegen Telstar

Koploper Fortuna leidde tegen Helmond Sport al na acht minuten met 2-0 door goals van Lars Hutten en Mica Pinto. Clubtopscorer Lisandro Semedo maakte in de 53ste minuut de 3-0 en zijn veertiende treffer van het seizoen.

NEC hield de punten in Nijmegen door Telstar met 3-0 te verslaan. Michael Heinloth en Wojciech Golla voor rust en Ferdi Kadioglu vlak voor tijd waren de doelpuntenmakers.

Zeges Jong Ajax en Jong PSV

Ajax keek na 30 minuten nog tegen 1-0 achterstand aan bij FC Dordrecht, maar Che Nunnely en Cassierra zetten de Amsterdammers op voorsprong. Dordrecht kwam daarna langszij via Denis Mahmudov, maar Teun Bijleveld zorgde voor de winst van Ajax.

Jong PSV, vierde op de ranglijst, zette de grootste uitslag van de middag neer door FC Oss met 5-1 op te rollen. Donyell Malen was bij de Eindhovenaren goed voor een hattrick, Sam Lammers en Cody Gakpo produceerden de overige goals.

Donyell Malen (rechts) in actie tijdens Jong PSV-FC Oss

Vierde periode nog open strijd

In de strijd om de vierde periodetitel verzuimde Go Ahead Eagles zich een goede uitgangspositie te verschaffen. De ploeg uit Deventer ging in de blessuretijd onderuit bij Jong FC Utrecht door een doelpunt van Tufan Ozbozkurt.

Jong PSV (niet speelgerechtigd in de play-offs) en Fortuna Sittard (al in bezit van een periodetitel) gaan aan kop in de vierde periode met twaalf punten uit vier duels. FC Volendam, Go Ahead Eagles en De Graafschap volgen op vijf punten.

Tufan Ozbozkurt (links) viert zijn winnende treffer voor Jong FC Utrecht

In de Jupiler League kunnen de beloftenteams niet naar de eredivisie promoveren. Als Jong Ajax bijvoorbeeld kampioen wordt, heeft de nummer twee recht op directe promotie.