NOS VoetbalAangepast

Van Hooijdonk verbaasd: op links heeft Lozano échte meerwaarde

Studio Voetbal van zondag 1 april

Twee ex-internationals en een journalist in Studio Voetbal. Pierre van Hooijdonk, John van 't Schip en Sjoerd Mossou zaten zondagavond aan tafel bij Tom Egbers.

Onder anderen Hirving Lozano kwam ter sprake. De aanvaller van PSV komt de laatste tijd meer in het nieuws met vergrijpen dan met zijn goede spel. Tegen NAC Breda maakte hij een slaande beweging richting Pablo Mari.

Mossou begrijpt weinig van de actie van Lozano. "Tegenstanders weten dat hij dit soort dingen doet. Pablo Mari gaat er heel bewust naar op zoek. Dan is het heel knullig dat hij er iedere keer intrapt. Ook al is hij jong, dan heb je het wel een keer geleerd."

'Lozano op positie zetten waar hij het allerbeste tot zijn recht komt'

Van Hooijdonk zet sportief gezien vraagtekens bij de positie van Lozano. "Hij is met afstand de beste speler van PSV. In de eerste seizoenshelft was hij fantastisch. Waar speelde hij? Aan de linkerkant. Nu staat Steven Bergwijn daar."

"Ik vind dat je de beste speler op een positie moet zetten waar hij het allerbeste tot zijn recht komt. Op links heeft Lozano een échte meerwaarde. En als je Bergwijn op rechts zet, dan staat de centrumspits met de handen in de lucht, want die gaat ook nog voorzetten krijgen."

'Geruchten gaan dat Angeliño volgend jaar bij PSV speelt'

Volgens Van Hooijdonk is de kans aanwezig dat NAC-linksback Angeliño komend seizoen het shirt van PSV draagt. De 21-jarige Spanjaard is eigendom van Manchester City.

"Die wil City eventueel wel verkopen", zegt Mossou. "Het gekke is alleen: hij moet 10 miljoen euro kosten. Dat is best wel veel, ook voor PSV-begrippen. In de winterstop wilden ze dat bedrag niet betalen. Misschien komende zomer wel."

"Hij is op hele jonge leeftijd naar City gegaan en vervolgens uitgeleend aan New York City FC en Real Mallorca. Dit seizoen doet hij het wel erg goed ja", aldus Van 't Schip.

'Mijn gevoel is dat Sparta de minste kwaliteit heeft'

Onderin de eredivisie neemt de spanning toe. Roda JC, Sparta en FC Twente knokken voor handhaving. Wie degradeert?

Mossou: "Mijn gevoel is dat Sparta de minste kwaliteit heeft. Twente heeft de beste spelers en de grote onvrede daar is weg na het vertrek van Gertjan Verbeek. Je zou zeggen dat zij nog wel wat punten gaan halen."

Roda JC behaalde een belangrijke zege op Vitesse. Daarvoor werden drie punten gepakt bij NAC Breda.

"Ik denk dat het momentum belangrijk is. Roda JC zit in een goede flow, heeft vertrouwen. Dat is natuurlijk ook belangrijk", aldus Van 't Schip.

PEC Zwolle

De trainer van PEC Zwolle besprak ook zijn eigen formatie, die na de winterstop stroef draait. "Daar zijn wel verklaringen voor, zoals blessures en schorsingen. Gelukkig hebben we tegen Sparta weer drie punten aan het totaal kunnen toevoegen."

Philippe Sander, die na dit seizoen naar Manchester City verkast, kwam nog even aan bod. Van 't Schip, eerder werkzaam voor de City Football Group als trainer van Melbourne City, speelde een rolletje in de transfer.

"PSV was in de winterstop niet heel concreet, AZ wel. Ik heb toen technisch directeur Aitor Beguiristain van Manchester City gebeld en op de hoogte gesteld dat hij een beloftevolle speler is. Meer ook niet."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl