AFP

Hij was vier jaar geleden al de beste in Parijs-Roubaix en zondag schreef Niki Terpstra ook de Ronde van Vlaanderen op zijn naam.

"Dit is ongelooflijk", vertelde de 33-jarige wielrenner na afloop. "Dit is zo gaaf, ik heb er altijd van gedroomd om dit soort koersen te winnen. Nu heb ik Parijs-Roubaix én De Ronde gewonnen. Als je me dat twintig jaar geleden had gezegd, had ik je voor gek verklaard!"

Terpstra: wat ging ik kapot zeg!

Net als na zijn zeges in Dwars door Vlaanderen (2014), de Eneco Tour (2016) en vorige week nog de E3 Harelbeke citeerde Terpstra weer een songtekst. Dit keer maakte hij een eigen versie van 'Liefde voor muziek' van Raymond van het Groenewoud.

"Ik bouwde op, ik bouwde op, ik bouwde op. Heel het bloed stond naar mijn kop. Het was de liefde, de liefde voor de koers."

De QuickStep-renner reed op 46 kilometer weg uit een groep met alle favorieten, reed in één ruk naar drie koplopers toe, ging erop en erover en kwam solo binnen.

"Ik wist dat ik moest vechten, vooral ook tegen de wind. Het was echt een rotstuk om alleen te rijden."

Terpstra: "Dat was niet echt genieten. Jezus, wat ging ik kapot zeg! Het was wel genieten van mijn goede benen en dat je voelt: er zit wat in vandaag. Het is een cliché, maar dit is echt een droom."

STER reclame