NOS VoetbalAangepast

Ten Hag: Groningen heeft ons in leven gelaten

Opgelucht deed Erik ten Hag zijn zegje na FC Groningen-Ajax. De trainer van Ajax kon drie punten bijschrijven na de miraculeuze zege (2-1) op de noorderlingen. "We zijn in leven gebleven. Of FC Groningen heeft ons in leven gelaten", zei Ten Hag. "Het is maar hoe je het ziet."

De trainer erkende dat FC Groningen veel meer had verdiend dan een nederlaag, die pas vlak voor het einde gestalte kreeg. "Klaas-Jan Huntelaar heeft zijn visitekaartje weer afgegeven. Hij krijgt een kans en maakt die", complimenteerde Ten Hag zijn spits die voor de verlossing zorgde in de slotminuut.

Italiaans

Ten Hag vond het duel wel wat weg hebben van Tottenham Hotspur-Juventus, onlangs in de Champions League. De Engelsen speelden de Italianen weg, maar Juventus plaatste zich wel voor de volgende ronde. "Dit was een beetje op zijn Italiaans. Hier hebben we de afgelopen weken, na Vitesse uit, over gesproken", analyseerde de Ajax-trainer de ontsnapping van zijn ploeg.

Overal te laat

"Wat normaal onze kracht is, was er vandaag niet. We kwamen overal te laat, we hadden geen grip op de wedstrijd, verloren de duels. Maar de ploeg behield in een moeilijke wedstrijd de overtuiging en het geloof in een beter resultaat. Door een systeemwisseling winnen we hier alsnog", oordeelde Ten Hag.

Ajax kwam niet in het eigen spel. "We kwamen niet achter het middenveld van Groningen. We wisten dat het moeilijk zou worden. Dat zie je vaker als veel spelers onderweg zijn geweest. Dan is de eerste helft meestal moeizaam. Dat was vandaag ook zo."

Onana

Ajax dankte de zege ook voor een groot deel aan doelman André Onana, die de Amsterdammers op de been hield door in de eerste helft een strafschop te stoppen en ook nog een handvol Groningse kansen onschadelijk maakte. "Hij speelde een hele goede wedstrijd", benadrukte Ten Hag.

Ajax houdt PSV in het zicht. Het gat is weer zeven punten. Ten Hag: "Wij gaan van finale naar finale. Zolang het nog mogelijk is, blijven we ervoor gaan."

Klaas-Jan Huntelaar viert zijn treffer

Klaas-Jan Huntelaar en Matthijs de Ligt spraken van een belangrijke zege. "Het was niet goed", gaf De Ligt toe. "Het is een beetje een gestolen overwinning. De eerste helft was ver ondermaats. Het is belangrijk dit soort wedstrijden te winnen en dat hebben we gedaan."

"Het was een belangrijk moment", keek Klaas-Jan Huntelaar terug op het beslissende moment vlak voor tijd. "Uiteindelijk winnen we in de laatste minuut. Superlekker."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl