1 april, kikker in je bil, die er nooit meer uit wil!

Dit keer is het een bijzondere editie van 1 april, want het is voor het eerst sinds 1956 dat de datum waarop je iedereen in de maling mag nemen, samenvalt met Eerste Paasdag. Tot 2029 zal dat niet weer gebeuren.

Nu kun je je kinderen foppen door ze tevergeefs naar paaseieren te laten zoeken, maar je kunt er ook iets meer moeite voor doen. Populair is bijvoorbeeld chocolade-eieren stiekem vervangen door druiven.

Ook andere paastraktaties zijn vandaag verdacht. Op sociale media delen ouders hun snode plannen om verrassingseieren te vullen met erwtjes of spruitjes, of saaie artikelen als paperclips.

Verschillende bedrijven combineren ook Pasen met hun 1-aprilgrap. Zo kondigde Mora aan tijdelijk ei-vormige paasbitterballen te gaan verkopen ("maar let op: ze zijn goed verstopt") en zei HEMA camouflage paaseieren te verkopen ("probeer deze maar eens te vinden").

Maar de meeste bedrijven houden het gewoon bij een traditionele 1-aprilgrap. Soms zijn ze zó bizar, vreemd of grappig dat ze niet waar kunnen zijn. Maar soms moet je er ook even over nadenken.

1 april: kikker in je reclamestunt

Kom vooral later nog een keertje kijken. We vullen dit artikel hieronder de hele dag aan met grappen die we tegenkomen.

De bruine beer is terug in Nederland

Het NOS Jeugdjournaal maakte vanavond bekend dat de bruine beer terug is in Nederland. De beer is gespot in de bossen bij Leuvenum op de Veluwe en boswachter Ralph Beeder is door het dolle heen dat de beer in zijn gebied is gezien. De kinderen in het bos keken wel een beetje bedenkelijk bij het nieuws.

De bruine beer is terug in Nederland, of toch niet?

Fietstunnel onder de Noordzee

De Nederlandse ambassade in Engeland bracht vandaag het goede nieuws dat er een fietstunnel is geopend onder de Noordzee die Londen met Amsterdam en Rotterdam verbindt. In de 334 kilometer lange 'North Sea Nipper' hoeft de fietser zich niet te vervelen, want door de glazen wanden kan die zich onderweg vergapen aan de onderwaterwereld.

Verder vermeldt het persbericht dat de fietsers niet moeten vergeten dat ze op weg naar Nederland halverwege de tunnel van weghelft moeten veranderen.

Embassy of the Netherlands in the United Kingdom

Straaljager op zonne-energie

De Vliegbasis Leeuwarden introduceert op Twitter 'een nieuw' technisch hoogstandje: een F-16 met zonnepanelen. "Waar komt het accupakket te hangen?", vraagt iemand. "Op de plek waar de vlieger nu zijn lunchpakket opbergt", antwoord de luchtmachtbasis met een knipoog-smiley.

Waar is Waldo?

Google Maps heeft voor deze dag de handen ineengeslagen met de makers van Where is Waldo. Wie de app opent, krijgt de vraag om mee te zoeken naar het beroemde figuurtje met de rood-wit gestreepte muts op allerlei locaties over de hele wereld. En de opdrachten zijn soms zo lastig dat je bijna denkt dat die een extra 1 april grap zijn.

Waar is Waldo in Hollywood? Google / NOS

Zoutvaatjes zonder gaatjes

De Nierstichting heeft een zoutvaatje ontwikkeld die de zoutinname van de gemiddelde Nederlander drastisch omlaag moet brengen. Je kan schudden wat je wil, er komt namelijk helemaal niks uit het potje.

Ze staan natuurlijk niet echt in de schappen Nierstichting

Een zomers tintje

De lente is begonnen en volgende week kan het zelfs boven de 20 graden worden. Dat betekent dat de korte broeken weer uit de kast mogen. Maar wat als je er nog niet aan toe bent om je melkflessen te laten zien? Chocomel bedacht een eigen spray tan, die ook nog eens lekker ruikt. Voor de liefhebbers van Temptation Island getest door een speciale gast.

Chocomel spray tan

Jochem Myjer geeft (geen) les over stress

Vlak voor het paasweekend maakte de Universiteit Leiden bekend dat cabaretier Jochem Myjer een keuzevak zou gaan geven over omgaan met stress. Dat is natuurlijk te mooi om waar te zijn, maar toch schreven honderden studenten zich in. Myjer is verbaasd: "Als ik college ga geven, ga je gestrester naar buiten dan je naar binnen ging."

Toch voelt Myjer zich wel een beetje schuldig. "Onder de studenten die zich in hebben geschreven, verloot ik in ieder geval vijf keer twee tickets."

Panoramaraam in de Maastunnel

De verbouwing van de Maastunnel in Rotterdam duurt al een tijdje en dat is niet zo gek als je ziet welke plannen de aannemer heeft. Automobilisten kunnen straks naar buiten kijken als ze door de tunnel heenrijden. "Rotterdam neemt geen genoegen met minder."

Een raam in de Maastunnel

Amsterdam versus de provincie

Amsterdammers komen veel te weinig buiten de ring en al helemaal niet in de provincie. Dat is tenminste het beeld dat veel mensen buiten de Randstad hebben. Het CBS speelt daar handig op in. Binnenkort geen statistieken meer uitgesplitst in alle gemeenten van Nederland, maar slechts twee gebieden. Wel zo overzichtelijk.

Keert V&D weer terug?

Als we de lokale site Regio Leidsche Rijn moeten geloven wel. In mei moet er eentje openen in het centrum van de Utrechtse wijk. "De eventuele komst van V&D zal een behoorlijke verrijking zijn van het toch al ruime winkelaanbod. De beproefde formule van de families Vroom en Dreesmann hebben sinds jaar en dag in diverse grote en in minder grote steden het straatbeeld bepaald."

Koken met slechts een ingrediënt

Is koken met vijf ingrediënten of in vijftien minuten nog steeds niet simpel genoeg? Dan is het nieuwe kookboek van Jamie Oliver iets voor jou:

Knuffelservice

Ontspannen wordt voor studenten aan de Rijksuniversiteit Groningen straks een stuk leuker. Volgens studentenbeweging de Democratische Academie Groningen kan iedereen die wat afleiding nodig heeft een konijntje reserveren voor een knuffelsessie.

Een krimpende auto

Fileparkeren op krappe plekjes is verleden tijd als het aan Audi ligt. Vanaf volgend jaar komt er een auto op de markt die tot vijftien procent kan krimpen, zodat je bolide altijd past.

De auto die kan krimpen

Trump stopt met Twitter

Wie Trump zegt, zegt Twitter. De Amerikaanse president is dol op de sociale netwerksite en haalt regelmatig het nieuws met een bijzondere tweet van zijn hand. Maar volgens de Britse nieuwssite The Independent is hij er klaar mee. Trump heeft zijn account opgeheven omdat hij "te druk is met Amerika op de eerste plek zetten".

Baby's in de Python

Efteling kwam afgelopen week met een bijzonder bericht: de Python is geschikt gemaakt voor baby's. Volgens het pretpark is er alles aan gedaan zodat de allerkleinsten voortaan ook veilig in de achtbaan kunnen. "Ik denk dat wij het meeste uitkijken naar die heerlijke blije kindergezichtjes die met 3 g door die achtbaan heen razen."

Niet iedereen had meteen door dat het om een grap ging: op sociale media spreken sommigen van kindermishandeling, anderen klaagden dat ze al kaartjes hadden gekocht voordat ze erachter kwamen dat het niet waar was.

Een vrolijk ontbijt

En dan eentje in de categorie: stiekem wel jammer dat het niet waar is. De yoghurt met alcohol is voorlopig echt niet in het koelvak te vinden.

Yoghurt met alcoholisch drankje

Nooit meer sjouwen met de vuilnisbak

Hoe handig zou het zijn als je de kliko uit je luie stoel kan verplaatsen? De Noord-Hollandse afvalverwerker HVC heeft een nieuwe app waarmee je kan checken wanneer de afvalbak naar buiten moet en waarmee je hem ook werkelijk aan straat kan zetten. In een uitgebreid filmpje wordt een demonstratie gegeven.

Ontspannen voor de sollicitatie

Met zwetende handjes aankomen bij je sollicitatiegesprek bij YoungCapital is vanaf nu verleden tijd. Het uitzendbureau biedt alle sollicitanten wat moed aan in de vorm van een shotje of een jointje. "We verwachten wel dat dit wat weerstand met zich mee zal brengen."

Uitzendbureau biedt shotjes en jointjes tegen zenuwen

Zangverbod op Zangfietspad

Bij sommige grappen valt het kwartje misschien niet direct, maar als je er langer over nadenkt zijn ze toch te vreemd om waar te zijn. De politie Zoetermeer heeft in ieder geval voor veel verbaasde reacties gezorgd met het onderstaande bericht:

Het Zangfietspad in Zoetermeer werd vorige maand pas geopend. Je mag hier ongegeneerd meezingen op de fiets, zonder dat andere mensen gek naar je kijken. Maar het broedseizoen is begonnen en dus hebben de vogels last van alle (al dan niet valse) klanken. Een tijdelijk zangverbod op het Zangfietspad dus. Wie toch durft te zingen wacht een boete van 140 euro.

Verboden voor rolkoffertjes

Op Groningen Airport Eelde zijn ze het getik van duizenden rolkoffertjes iedere dag helemaal zat. Per vandaag zijn alleen nog koffers met zachte wieltjes, zoals van rubber, toegestaan. Wie tóch zijn herrie-makende koffer meeneemt riskeert een wielklem.

Vliegveld verbiedt rolkoffertjes

Stro in je pakketje

Inpakmaterialen kunnen veel milieubewuster, dachten ze bij de Friese webshop Datona. Vanaf nu geen plastic of karton meer in de pakketjes, maar stro. Het geeft een beetje troep, maar het is wel allemaal biologisch afbreekbaar.

Haarscherpe Pokémon-beesten

"Pokémon Go, bestaat dat nog?!" Zeker weten, en dat is niet de grap. Appmaker Niantic verrast gebruikers vandaag met een innovatieve toevoeging aan het spel. Zoals ze zelf zeggen een "nog nooit vertoonde grafische beleving van het spel". Alle karaktertjes zijn vanaf nu te bewonderen in 8-bit.

NOS

De nieuwe Game of Thrones

Bol.com was er vroeg bij dit jaar. Vorige week kwam de webwinkel met groot nieuws voor Game of Thrones-fans. De teaser van seizoen 8 is beschikbaar. Of toch niet?

De teaser van Game of Thrones

STER reclame