NOS Voetbal Aangepast

Ibrahimovic betovert LA en de VS: 'Fans vroegen om iets, ik gaf ze Zlatan'

Nog geen anderhalve dag is hij in Los Angeles en nu al heeft Zlatan Ibrahimovic de harten van de fans van LA Galaxy gestolen. Het debuut van de Zweed in de stadsderby tegen Los Angeles FC verliep volgens een scenario, dat zelfs in Hollywood als buitenissig zou worden bestempeld.

Dat woord bestaat niet in de wereld van Ibrahimovic. Of zoals hij het zelf verwoordde: "De fans vroegen om iets, ik gaf ze Zlatan."

Het fenomenale debuut van Zlatan bij LA Galaxy

Wat gebeurde er precies? Na zestig minuten spelen staat Los Angeles Galaxy op eigen veld met 3-0 achter in de stadsderby tegen het nieuwe en hyperambitieuze Los Angeles FC. En dan mag Zlatan invallen.

Zes minuten later is de score teruggebracht tot 3-2 en krijgt de Zweed op zo'n veertig meter van het doel de bal voor zijn voeten. Zlatan bedenkt zich geen moment en neemt de bal vol op zijn pantoffel. Met een schitterende boog ziet hij zijn volley over de doelman zeilen: 3-3.

Maar het droomdebuut is nog niet voorbij, want LA Galaxy en met name Zlatan Ibrahimovic wil meer. En krijgt meer. Alsof het allemaal niet mooier kan, beslist de 36-jarige spits in blessuretijd het duel met een rake kopbal.

Aan de hand van Zlatan zegeviert La Galaxy met 4-3 in El Trafico, de onlangs in het leven geroepen derby van Los Angeles. En de Major League Soccer heeft kennisgemaakt met zijn nieuwe superster.

Na afloop trakteerde Zlatan Ibrahimovic de Amerikaanse media ook nog eens op een persconferentie zoals alleen Zlatan dat kan. "Ik breng blijdschap naar Los Angeles", begon de Zweedse tovenaar. "Gisteren zei iemand dat ik te oud was, maar ik zei: "Ik ben net als Benjamin Button (film uit 2008 over een man die van achteren naar voren leeft, red.), ik word alleen maar jonger."

'De fans vroegen om iets, ik gaf ze Zlatan'

Dat Ibrahimovic doorgaans weinig tijd nodig heeft om zijn invloed te doen gelden, was bekend. Eerder scoorde hij ook al bij zijn debuut voor Juventus, Barcelona, Manchester United en Paris Saint-Germain. Bij Ajax had hij al een invalbeurt van zeven minuten achter zijn naam, voordat hij bij zijn basisdebuut tegen Feyenoord zijn eerste doelpunt maakte.

"Ik heb bij elke club in de eerste officiële wedstrijd gescoord en dat wilde ik vandaag voortzetten. Toen ik op de bank zat, wilde ik invallen. Als je met 3-0 achter staat, giert de adrenaline door je lijf. Je wilt het team helpen. De fans vroegen om iets en ik gaf ze Zlatan".

STER reclame