Kostas Tsimikas heeft in een nat Tilburg Willem II op 2-2 gezet

Willem II keert tij tegen FC Utrecht in Tilburgs waterballet

Willem II heeft op een doorweekt veld met 3-2 gewonnen van FC Utrecht. De thuisploeg werkte in het duel, dat bol stond van de mooie treffers, een 2-0 achterstand weg en doet met de drie punten een ferme stap richting handhaving.

FC Utrecht leek het beste met het door de aanhoudende regenval zware veld overweg te kunnen. Na een half uur stond het al 0-2 voor de nummer vijf van de ranglijst. Gyrano Kerk (koele intikker) en Sander van de Streek (fraai schot) rondden voorbereidend werk van Urby Emanuelson, de vervanger van de geblesseerde Yassin Ayoub, af.

FC Utrecht-aanvoerder Willem Janssen en Willem II-spits Fran Sol kijken de bal na

Nog voor rust kwam Willem II langszij: Thom Haye krulde een vrije trap vanaf zo'n dertig meter schitterend in de kruising en Kostas Tsimikas schoot raak met een kunststukje: een onverwachte halve omhaal.

Eredivisietopscorer Fran Sol zette de Tilburgers met zijn vijftiende competitietreffer na rust zelfs op voorsprong met een gevoelige lob. Met tien man in de slotfase - centrumverdediger Freek Heerkens kreeg in de 78ste minuut rood na het neerhalen van de doorgebroken invaller Cyriel Dessers - hield Willem II knap stand.