De spelers van AZ vieren de 0-3 van Alireza Jahanbakhsh

AZ voor rust al klaar met ADO Den Haag

AZ heeft voor de tiende keer deze competitie een uitwedstrijd gewonnen. De nummer drie van de eredivisie kwam bij ADO Den Haag geen moment in de problemen en won met 3-0. Dat was ook de ruststand. Voor ADO was het de tweede nederlaag in negen duels.

De bezoekers namen direct het heft in handen. Met flitsende aanvallen werd ADO onder druk gezet en na ruim een kwartier opende Wout Weghorst op aangeven van Alireza Jahanbakhsh de score.

Idrissi en Jahanbakhsh trefzeker

De Hagenaars snakten naar adem, maar kwamen goed weg bij gemiste kansen voor Oussama Idrissi en Guus Til. Wilfried Kanon werkte bovendien de bal bijna in eigen doel.

Wout Weghorst

Na een klein halfuur kreeg ADO zowaar een kans. Marco Bizot keerde de kopbal van Bjørn Johnsen en drie minuten later krulde Idrissi de 2-0 binnen. Vlak voor rust zorgde Jahanbakhsh uit een corner zelfs voor de 3-0.

Versnelling lager

In de tweede helft speelde AZ een versnelling lager en dat kwam de wedstrijd niet ten goede. De bezoekers werden slordig en creëerden amper nog kansen.

ADO bleef knokken en kreeg in het laatste kwartier meerdere keren bijna loon naar werken. Bizot voorkwam echter een treffer van Lex Immers en Johnsen miste twee goede mogelijkheden en zag een doelpunt afgekeurd worden.

Marco Bizot gooit na ADO-AZ zijn shirt naar de meegereisde AZ-fans

Weghorst kreeg complimenten van Koeman

Weghorst was na afloop zeer te spreken over het niveau van zijn ploeg. "Ik denk dat onze eerste helft misschien wel de beste van het seizoen is geweest. We waren oppermachtig. We speelden combinatievoetbal en er was diepgang, alles zat erin. Daarom is het jammer dat we dit na rust niet konden doorzetten."

De spits beleefde vorige week vrijdag zijn Oranjedebuut en heeft dus een mooie week achter de rug. Het niveau viel hem niet tegen. "Ik denk dat het goed is gegaan. Ik kon goed meekomen en heb mezelf proberen te laten zien. Ik kreeg in ieder geval wat complimenten van de bondscoach."