NOS SportAangepast

PKC dwingt beslissingswedstrijd af, TOP eerste finalist

PKC dwingt beslissingswedstrijd om Korfbal League-finale af

PKC heeft zaterdagavond een derde en beslissende wedstrijd om de finale van de Korfbal League afgedwongen. De club uit Papendrecht won op bezoek bij Fortuna het tweede play-offduel met 28-16. TOP plaatste zich als eerste ploeg voor de eindstrijd door af te rekenen met Blauw-Wit.

PKC uit Papendrecht werd vorige week in eigen huis nog verrast door een sluw spelend Fortuna, dat met 24-23 won. De aanloop naar de returnwedstrijd van zaterdagavond stond in het teken van een wisselsoap.

Fortuna wisselde het vorige duel namelijk acht in plaats van de toegestane negen keer, maar dat ontging de juryvoorzitter. PKC ging daarop in beroep bij de onafhankelijke tuchtcommissie van het Koninklijke Nederlandse Korfbalverbond (KNKV), maar die oordeelde dat de uitslag moest blijven staan.

PKC-speelster Suzanne Struik is blij met de zege op Fortuna

Bijgekomen van een onrustige week liet PKC in Delft zien waarom het titelfavoriet is. Na tien gelijkopgaande minuten sloeg de nummer één van de reguliere competitie nog voor rust een groot gat. Na rust schakelde PKC, voor het laatst landskampioen in 2015, nog een tandje bij en liet het Fortuna uiteindelijk met een verschil van twaalf punten achter in Delft.

TOP eerste finalist

Terwijl PKC en Fortuna zich moeten opmaken voor een beslissingswedstrijd op dinsdag, heeft landskampioen TOP een week de tijd zich voor te bereiden op de finale van volgende week zaterdag. De tweede wedstrijd in de best-of-3-serie werd op bezoek bij Blauw-Wit met 19-17 gewonnen.

Momo Stavenuiter (Blauw-Wit) in de mangel bij TOP-spelers Jet Hendriks en Mick Snel

Vorige week liet TOP met een gemakkelijke 34-23 zege zien een klasse beter te zijn. In de return had de ploeg uit Sassenheim het een stuk lastiger. De titelverdediger ging nog wel rusten met een 13-10 voorsprong, maar na rust trok Blauw-Wit de stand gelijk naar 16-16.

De Amsterdamse club kon daarna echter niet doordrukken. TOP greep een voorsprong van twee punten en kwalificeerde zich voor de vijfde keer op rij voor de Korfbal League-finale.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl