Nederlands BMX-succes bij start wereldbekerseizoen

BMX'ers Kimman en Smulders beginnen WB-seizoen met winst

De Nederlandse BMX'ers zijn in Saint-Quentin-en-Yvelines uitstekend begonnen aan het nieuwe wereldbekerseizoen. De eerste van acht wedstrijden leverde bij de mannen een zege op voor Niek Kimmann en bij de vrouwen was Laura Smulders de sterkste.

De 21-jarige Kimmann, die in 2015 twee keer WK-goud pakte en een jaar later tweemaal zilver, won al zijn vijf races voor de halve finales. Daarin werd hij vierde en plaatste Kimmann zich met de hakken over de sloot voor de finale.

In de finale liet hij Romain Mahieu uit Frankrijk 0,190 seconden achter zich. Twan van Gendt, die met drie zeges en drie tweede plaatsen de finale had bereikt, eindigde als vierde op 0,831 van Kimmann.

Laura Smulders

Sterke Smulders

De 24-jarige Smulders domineerde al haar vijf races, ze won er drie met meer dan een seconde verschil. De marge met de nummer twee was in de kwartfinales het kleinst: 0,545. Smulders, wereldkampioene in 2014 op de tijdrit en winnares van olympisch brons in 2012, was in Frankrijk een van de vier Nederlandse BMX'sters.

Zij haalden alle vier de halve finales. Die waren voor Ruby Huisman en Manon Veenstra het eindstation. In de finale pakte Smulders direct de koppositie en de Nijmeegse werd daarin nooit bedreigd. Judy Baauw kon zich niet in de strijd om de medailles mengen en werd zesde op 1,394 van het brons.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl