City viert feest na het doelpunt van Gabriel Jesus

City kan champagne vast koud zetten

Manchester City heeft zonder al te veel moeite met 3-1 gewonnen op bezoek bij Everton. Hierdoor is de voorsprong op stadgenoot Manchester United weer zestien punten en kan het volgende week tegen de rivaal kampioen worden.

In de eerste helft liet de ploeg van Pep Guardiola zien waarom het zo ruim aan kop staat. Al na vier minuten schoot Leroy Sané uit een knappe volley raak. Een paar minuten later was de score al verdubbeld door de Braziliaanse aanvaller Gabriel Jesus.

Vlak voor rust kon Raheem Sterling de 3-0 binnen tikken na een scherpe voorzet van David Silva.

Na rust nam City, met het oog op het Champions League-duel met Liverpool, gas terug en kon Everton wat meer voetballen. Yannick Bolasie schoot met een afstandsschot via de paal de eretreffer binnen voor de ploeg van Sam Allardyce.

Ondanks de nederlaag blijft Everton negende in de Premier League.