Youness Mokhtar viert zijn vroege treffer

Uitblinker Mokhtar leidt PEC naar zege op Sparta

PEC Zwolle heeft zijn eerste zege in zeven competitieduels geboekt. Sparta werd in eigen huis met 2-0 verslagen door de Zwollenaren die een reeks van vijf nederlagen en één gelijkspel achter zich laten.

PEC begon scherp en al na 65 seconden kopte Youness Mokhtar raak uit een voorzet van Younes Namli. Piotr Parzyszek had de droomstart nog meer vorm kunnen geven, maar doelman Jannik Huth bracht redding. PEC werd daarna slordiger en gaf de regie uit handen. Sparta kreeg twee enorme kansen op de 1-1, maar Michiel Kramer en Thomas Verhaar verprutsen een vrije schietkans.

Youness Mokhtar kopt de snelle 1-0 binnen voor PEC

Na de rust golfde het spel op en neer. Kramer dacht 1-1 te maken, maar hij werd teruggefloten wegens buitenspel. Huth leidde vervolgens de nederlaag van zijn ploeg in. Hij wilde een medespeler de bal toespelen, maar Parzyszek wist de pass te onderscheppen en simpel te scoren.

Na die 2-0 verdween het vuur bij Sparta, dat een grotere nederlaag bespaard bleef omdat het vizier bij de Zwolse aanvallers niet meer op scherp stond. In de blessuretijd gunde PEC-coach John van 't Schip de uitblinkende Mokhtar een publiekswissel.