NOS SportAangepast

Ontketend Bloemendaal derde Nederlandse club in kwartfinales EHL

Bloemendaal met twee vingers in de neus naar kwartfinales EHL

Hockeyclub Bloemendaal heeft zich middels een eclatante 8-0 zege op het Belgische KHC Dragons als derde Nederlandse club geplaatst voor de kwartfinales van de Euro Hockey League (EHL). Gevierde man was Roel Bovendeert met drie veldgoals.

Bloemendaal kwam nauwelijks in de problemen en trok het duel al gauw naar zich toe. Jamie Dwyer en Bovendeert zorgden met twee velddoelpunten, die bij wijze van experiment dubbel tellen tijdens de EHL, voor een royale 4-0 voorsprong bij rust.

Tweevoudig winnaar Bloemendaal (2009 en 2013) had ook in het derde kwart het vizier gericht op het Belgische doel. De Nederlandse ploeg was ontketend en liet de landskampioen van de zuiderburen en Europese nummer drie van vorig jaar geen moment in de wedstrijd komen.

Jamie Dwyer en Roel Bovendeert tekenen voor twee goals aan de zijde van Bloemendaal

Na bijna tien minuten sloeg Bloemendaal opnieuw vanuit een counter toe. Bovendeert stelde met een buikschuiver de zege veilig en liet het Rotterdamse publiek vervolgens opnieuw op de banken staan met een tip-in: 8-0. Achteroverleunend speelde Bloemendaal de wedstrijd uit.

Drie Nederlandse clubs in kwartfinales

Bloemendaal treedt maandag in de kwartfinale om 13.45 uur aan tegen het Franse Saint Germain. Dit duel is te volgen via een livestream op NOS.nl.

Ook Rotterdam en Kampong schaarden zich bij de laatste acht. Kampong komt zondag in actie tegen Racing Club Brussel (15.00 uur, live op NOS.nl) en Rotterdam speelt maandag tegen Uhlenhorst Mülheim (16.00 uur, live op NPO 1 en NOS.nl).

Voldoende reden tot juichen voor de 'Bloemigans', die hun 15-jarig bestaan vieren

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl