Liverpool viert feest na de 2-1

Liverpool wint 'Nederlands' duel, simpele zege United

In de strijd om de derde plaats heeft Liverpool belangrijke punten gepakt op bezoek bij Crystal Palace. Op een uitverkocht Selhurst Park werd het 2-1. Nummer twee Manchester United kende thuis geen problemen met Swansea City.

Met drie Nederlanders in de basis (Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum bij Liverpool en Patrick van Aanholt bij Crystal Palace) had het duel een Oranje tintje. Timothy Fosu-Mensah kwam vlak voor tijd ook nog het veld in.

De in degradatienood verkerende thuisploeg deed zeker niet onder voor Liverpool en kwam, na een makkelijk gegeven penalty, via Luka Milivojevic op voorsprong. Hoewel Liverpool aardig wat kansen kreeg lukte het niet om nog voor rust te scoren.

Opvallende rol Mané

Direct na rust was het wel raak voor de ploeg van Jürgen Klopp. Na een strakke voorzet van James Milner kon Sadio Mané simpel binnentikken.

Even later leek de Senegalees zijn tweede gele kaart te pakken. Met al geel op zak vanwege een schwalbe maakte hij duidelijk opzettelijk hands door al liggend op de grond de bal te pakken, maar scheidsrechter Neil Swarbrick hield de kaarten bij zich.

Zes minuten voor tijd schoot Mohamed Salah alsnog de winnende treffer binnen uit een voorzet van Andrew Robertson. Salah is de topscorer van de Premier League met 29 doelpunten.

De doelpuntenmakers voor united: Alexis Sánchez en Romelu Lukaku

Manchester United kende op Old Trafford weinig problemen met Swansea City, waar Mike van der Hoorn een basisplaats had. Het werd 2-0.

De nummer twee van de Premier League kwam al na vijf minuten op voorsprong dankzij de Belg Romelu Lukaku. Het betekende voor de spits zijn honderdste Premier League-doelpunt. Alexis Sánchez zorgde met een bekeken schot voor de eindstand.

De ploeg van José Mourinho staat nog altijd zestien punten achter op koploper Manchester City.

Brighton

Jürgen Locadia en Davy Pröpper verloren met Brighton & Hove Albion thuis met 2-0 van Leicester City. Brighton staat nu op de dertiende plek, zes punten boven de degradatiestreep.